Посланикът на САЩ в ЕС обвинен в сексуално посегателство

Посланикът на САЩ в ЕС Гордън Съндланд е обвинен от три жени в сексуално посегателство, информира BBC.

Случаите, публикувани в списанието Portland Monthly и ProPublica, са от преди да стане посланик. Въпросните случаи са станали, когато Съндланд е строял хотели в Портланд и Сиатъл.

Посланикът на САЩ в ЕС отрича всички обвинения. Според него жените го атакуват заради ролята му в изслушванията за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Посланикът смята, че обвиненията са координирани с политическа цел.

Трите жени твърдят, че Съндланд си е отмъстил професионално с вербални атаки на работното място, след като се отдръпнали от него.

Едната от жените, Никол Вогел, разкри, че се е срещнала със Съндланд на вечеря през 2003 г., за да си осигури инвестиция за нейното ново списание. Вогел е собственик на Portland Monthly. Списанието отбеляза, че тя не се е намесвала в редакционната политика за историята.

Никол Вогел каза още, че след вечерята са отишли в един от хотелите му и била поканена в стая. След това посланикът поискал преградка, но вместо това била сграбчена за лицето и той се опитал да я целуне. Вогел се отдръпнала и напуснала хотела. По-късно получила имейл от Съндланд, че променя условията за инвестицията в списанието.

Друга жена, Джана Солис, разказа, че се е срещнала със Съндланд през 2008 г., когато е кандидатствала за работа експерт по безопасността в хотел. При три случая той се опитал да я целуне.

Третата жена е Натали Септ, която е работила в местната политика в Портланд за кандидата Съндланд. Посланикът на САЩ в ЕС се опитал да целуне Септ.

Според Съндланд обвиненията са лъжа.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини