Загадъчен петролен разлив по 2000 км бразилски плажове (видео)

Мистериозeнт петролен разлив замърси над 200 плажа в североизточната част на Бразилия през последните три месеца. Петролът, който достигна до брега и бе събран, е само малко количество от онзи, който е бил разлян, обясни президентът на страната Жаир Болсонаро. По думите му, най-лошото предстои.

Бразилският президент определи петролния разлив като "криминален акт". "Всички индикации" сочат, че петролът е бил излят от гръцкия танкер "Бубулина", каза той. 

Бразилските власти обявиха в петък след анализ на сателитни данни, че именно този кораб е отговорен за екологичната катастрофа. Гръцката компания Делта танкерс (Delta Tankers) отрече нейният танкер да е разлял петрола. Полицейска акция е била проведена в офисите на гръцката компания, свързана със собствениците на кораба, съобщи федералната полиция.

Петролното петно е наблюдавано по протежение на две хиляди километра от североизточния бряг на Атлантическия океан, като от 29 юли насам разливът засегна места с уникална природа по крайбрежието на Бразилия.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини