Октоподът Арнолд подрежда бъчвата си (видео)

Запознайте се с Арнолд. Той е новодошъл в Октолаб ТВ - организация, която включва както учени, така и любители, в изучаването на най-интелигентните морски обитатели - октоподите. Всеки октопод е различен и има собствени качества и предпочитания, твърдят от организацията. Изследователите там изучават единствено поведението на октоподите и не извършват други експерименти с тях. Показателно е например, че наричат осемте им пипала ръце. Октоподите им живеят в големи резервоари и като равноправни членове на изследователския екип ходят на работа в аквариумите за наблюдения, но никога не нощуват там. В един такъв аквариум е заснет поведенческият тест на Арнолд, който е поставен пред дилема.

Арнолд абсолютно обича бъчвата си и прекарва часове, като просто си стои и наблюдава хората наоколо.

Какво ще се случи, ако входът в любимото му скривалище е пълен с препятствия и в аквариума се появи още едно скривалище?

Арнолд показва изключителна преданост към бъчвата и успява да се промуши вътре, въпреки всичките парчета, които му преграждат входа. И даже изглежда, че не ги възприема като препятствие, а като приятна придобивка в бърлогата си, защото започва да ги подрежда. И дори примъква още неща. Една човешка ръка му взема частта от (?) филтър, която той си е домъкнал в бъчвата, и Арнолд решително си я иска обратно.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини