Иво Димов: "Имате силен дух и невероятна воля"

Изключително топла и приятелска среща се проведе между кандидата за кмет на Димитровград Иво Димов и 50 незрящи жители на града по повод Международния ден на белия бастун.

„Срещите с Вас са едни от най-значимите, защото имате силен дух и невероятна воля“, каза Иво Димов. Председателят на Клуба за незрящи Васил Делчев благодари на екипа на Иво Димов за подкрепата на всички инициативи, които правят от сдружението и за приятелски протегната ръка. Иво Димов подчерта, че в Димитровград е създадена благоприятна инфраструктура за незращи - светофарите в града са със специален звук, който указва кога хората да преминат безопасно. По улиците в града са изградени подходи, по които безопасно могат да се предвижват хората в неравностойно положение.

„През следващия мандат ще реализираме още идеи, които да улеснят всекидневието ви", подчерта Иво Димов и пое поставен от хората ангажимент, да се премести администрацията на НОИ, която в момента е на висок етаж. “Въпреки,че институцията е държавна, ще водя преговори и ще ви подсигуря помещение, което да бъде достъпно за вас", обеща Димов.

Хората поискаха и нови кошчета за отпaдъци, които според Димов, още следващия месец ще бъдат монтирани 500 нови бетонови кошчета, които ще заменят сегашните компрометирани.
На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници Коста Костов, Живко Янков, Валентина Райкова и Митю Вълчев, който е спомоществовател на единственият в страната Спортен риболов за незрящи, който вече се провежда от шест години в общината и ще продължи да се провежда.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET
Последни новини