Най-колоритните Чудомирови чешити идват в Асеновград

Спектакъл по емблематични разкази от Чудомир „Чешити” ще могат да видят скоро почитателите на театралното изкуство в Асеновград. В него са съхранени колоритния старинен език на Чудомир, животът в едно село, където битуват кой от кой по-изобретателни хора, способни да сътворят най-смешните и неповторими кукузлуци (майтапи).

Кой ще се окаже най-големият мюзевирин (майтапчия) – Лъжлив Съби, Ламбо Кръчмата, Нено Сенегалеца, Баба Ната или Черна Гана? И какво може да се случи в един, единствен ден в кръчмата – ден като един човешки живот, гарниран с танци, пластични етюди и много смях? Например за да се продаде на градския тарикат едно дръгливо псе, да се установят няколко изневери, да се ожени заклетият ерген Павли и да се вземе страха на проклетата Стана.

„Чешити“ на Драматичен театър "Рачо Стоянов" - Габрово ще превзе асеноградската сцена на 18 октомври, петък. Спектакълът ще се играе в читалище „Родолюбие“ от 19:00 ч. Билети могат да бъдат закупени на касата на читалището. За повече информация 0889 199 878.

"Казват, че народите са като децата – не обичат да им се чете морал, а искат да стигнат до истините, развличайки се. Казват още, че ако сатирата е хирургическият нож, то хуморът е "сладкият мехлем" за раната. Щом е така, не остава друго освен да си пожелаем този сладък мехлем да се произвежда масово и да се продава под път и над път, защото у нас има още много рани за лекуване"

Чудомир

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини