Спектакъл по Чудомир представят в Радомир

Неподправеният хумор на Чудомир ще поднесе на жителите на Радомир Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Спектакълът „Не сме от тях“ ще бъде представен през март, съобщиха от Народно читалище „Напредък 1895 г.".

Постановката е създадена по емблематичните Чудомирови разкази „Не съм от тях“ и „Без късмет“, а творческата идея е на режисьора Невена Митева, която е автор и на сценичната версия на спектакъла.

В състава на представлението влизат актьорите Иван Митев, Виктор Терзийски, Кирил Милушев, Боян Фърцов, Цветелин Илчев, Никол Бойчева, Милен Иванов, Лиляна Иванова, Стефка Златкова, Детелин Кандев, Стоян Борисов, Полина Петкова, Миряна Калушкова.

Сценографията и костюмите са дело на Лидия Къркеланова, а оригиналната авторска музика в спектакъла е на Петър Атанасчев.

„Най-хубавото в историите на Чудомир е, че са написани с много любов и всичко завършва с умело надсмиване над собствените ни пороци“, казва режисьорът на постановката Невена Митева. Според нея най-важно днес е ние, българите, да се научим да си прощаваме.

„Не сме от тях“ е третият спектакъл по разкази на Чудомир, който създава Митева. За постановката „Чешити“ на Драматичния театър в Габрово през 2016 г. тя печели наградата „Чудомир“ от фестивала „Комедиен хит на сезона“, който се провежда в рамките на Чудомировите празници в Казанлък. Нейно дело е и комедията „Село, село, пусто село“, поставен също с габровската трупа.

Представлението „Не сме от тях“ ще бъде представено на радомирска сцена на 10 март в салона на читалище „Напредък 1895 г.".

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини