8 претендента за кметския стол на Димитровград и 7 в Меричлери

Изображение 1 от 3

  Вчера (24.09.2019) в 17:00 часа приключи регистрацията на кандидатите на партии, коалиции и независими в Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Димитровград. Вече официално са ясни претендентите за кмет на Община Димитровград и дванадесетте населените места в общината, в които кметовете са избираеми. Вече са регистрирани и всички кандидати за общински съветници за следващия ОбС на Димитровград.  Претенденти за предстоящия мандат на едноличен орган на местно самоуправление са представители на партии, които и към момента са парламентарно представени и две местни коалиции.

  „Демократична България – обединение“ (ДА България, ДСБ, Зелено движение) издига за свой кандидат за кмет на Община Димитровград Катя Панева.

  ПП Български демократичен център – БДЦ издига за кандидат-кмет Юлиян Семерджиев.

  Партияв ВОЛЯ издига Златко Костов.

  Иво Димов от ГЕРБ, който управлява два мандата, се явява на избори за трети път.

  Местната коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ издига за кандидат-кмет Стефан Димитров.

  Местна коалиция „Ние, гражданите“ издига за кандидат-кмет Иван Евлогиев.

  Кандидатър на  Българска демократична общност за кмет на община Димитровград е Велин Кръстев.

  Коалиция „БСП за България“  издига Георги Стайков за кандидат-кмет на Димитровград.

  Седем са кандидатите за кмет на другия град в общината – Меричлери:

  Живко Събев от ВЪЗРАЖДАНЕ
  Йордан Милев  от ПП ГЕРБ
  Пламен Пеев – БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ
  Ангел Колев от Местна коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“
  Мирослав Влашев  – ПП АТАКА
  Николай Колев  от ПП БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ЦЕНТЪР – БДЦ
  Никола Николов  – БСП ЗА БЪЛГАРИЯ

  Общинските съветници, които са регистрирани за 33-те места в Общинския съвет на Димитровград са над 200 души.

  Кметски битки ще има и в 12 села, които избират пряко кмет. Най-много кандидати има в Меричлери – 7, Радиево и Брод по 5, Крепост – 4, Ябълково и Каснаково по 3, а по двама кандидати ще се явят на изборите в селата Горски извор, Добрич, Злато поле, Скобелево, Странско и Черногорово.

  Днес ОИК ще проведе процедура за определяне чрез жребий на реда за представяне на партиите, коалициите и местните коалиции в диспутите по регионалните радио и телевизионни центрове на БНР и БНТ.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ло
   локомотива
   10 -2
   20:36, 25 сеп 2019
   бсп,този път прекалихте с този нафталин ГЕОРГИ-БУРКАНСКИ,ма така ли нямаше някой друг бе,па макар и той да е смешник.Ако случайно стане чудо на Димитровград му давам 6месеца и тотален фалит.
   • Op
    ops
    0 0
    23:49, 26 сеп 2019
    Другарю ЛОКОМОТИВ!
    а когато преди 20на години се наливаше с водка в Буркана,при тоз ГЕОРГИ-ТОГАВА ЗАЩО НЕ КАЗВАШЕ НИЩО...А как се подмазваше маимунко малка"...ЖОРЕ това ЖОРЕ онова". А и кажи защо те изхърлиха от ЖПто бе другарю ЛОКОМОТИВ че се усеща мириса на крадена нафта
  • 2
   Гр
   гражданин
   0 0
   06:57, 26 сеп 2019
   защо не публикувате коментара? Каква грешка?
  • 3
   ??
   ???
   3 0
   19:17, 26 сеп 2019
   Пише се 8 кандидатИ- броим хора. Това не е мн. ч. а бройна форма на същ. име.Разтворете новите граматики, че има много промени.
  • 4
   Ни
   Николай Василев
   1 0
   20:21, 26 сеп 2019
   Жалко, че няма законна възможност, човек да заложи на резултата би било интересно, а приходите от подобна лотария могат да се използват за благотворителност или озеленяване. Кандидати има, страсти много, защо букмейкърите не го покриват?

  Хороскоп за 10.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
  10 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
  10 юли 2020
  Последни новини