С над 340 мерки Мая Манолова ще променя София. Печата

План. 

"Дума":

С над 340 мерки Мая Манолова ще променя София

Обстоен план за промяна на управленския модел на София представи кандидатът за кмет на столицата Мая Манолова. В основата на програмата й са 23 мерки, развити в 5 стълба: "София - светла, умна и почтена", "София - чиста, уютна и зелена", "София - удобна и подредена", София - с грижа за гражданите" и "София - привлекателна и заможна". Освен тях Манолова ще разчита на още над 340 мерки.

Основните акценти в програмата са свързани с дигитализирането на общината, референдуми и обществени поръчки на блокчейн платформа, гражданите и медиите да присъстват на заседанията на СОС и приемни на районните кметове. Манолова не предвижда увеличение на местните данъци, за сметка на това е заложила референдум за съдбата на инсталацията за горене на отпадъци и пълна ревизия на "Топлофикация" и всички общински дружества.

Останалите задачи са насочени към довършване на Околовръстния път и започване на вътрешни градски рингове за разтоварване на трафика. Няма да има привилегии за безплатно паркиране на висши общински служители, увери тя. Програмата включва изграждане и ремонт на тротоари, паркинги в центъра, ясла и градина за всяко дете. Разписани са мерки за чист въздух и възстановяване на фасадите на историческите сгради в столицата.

Фалит. 

"Монитор":

Най-старият туроператор завлече БГ хотелиери с €30 млн. 

Близо 2500 британски туристи на фалиралият туроператор "Томас Кук" почиват в момента в най-големия ни морски курорт Слънчев бряг. По груби сметки най-старата туристическа компания в света дължи между 20 и 30 млн. евро само на хотелиерите в Слънчев бряг, които ги изхранват и приютяват гратис. Вчера със специални полети, осигурени от британското правителство, от летище Бургас бяха извозени 360 почиващи у нас. Още толкова трябва да отпътуват днес от морския аеропорт.

"Осигурили сме им (на туристите) подслон и храна, както и нормални условия за живот, никой няма да ги изгони.

Само в хотел "Тиара" в момента има настанени 500 души, в хотел "Меридиан" са още 300. При всички положения са над 1500 туристи. Бедстващи няма и няма да има, но ситуацията е просто драматична за всички в сферата на туризма", коментира пред "Монитор" председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Пламен Копчев.

НАТО. 

"Сега":

Борисов докладва на НАТО, че сме преизпълнили разходите за отбрана

Премиерът се срещна с председателя на Военния комитет на НАТО сър Стюарт Пийч, съобщава правителствената пресслужба.

Борисов е подчертал, че членството в НАТО и Европейския съюз са основата на отбранителната политика на България и че страната ни е решена да продължи да повишава бюджета си за отбрана и успешно прилага националния План за нарастване на отбранителните разходи до 2024 г. Със закупуването на 8 броя самолети F-16 през настоящата година целта вече е постигната и в края на 2019-а се очаква разходите ни за отбрана да надвишат 3% от БВП. Заложената цел за страните от НАТО е да изразходват 2 на сто.

Борисов е информирал сър Стюарт Пийч, че се полагат усилия за популяризиране на военната професия и повишаване на нейната конкурентоспособност на пазара на труда.

Дело. 

"24 часа":

4 дни преди делото за измами за над 3,5 млн. лв. се самоуби шефът на Дупнишката популярна каса

Четири дни преди да се яви в съдебната зала като подсъдим заедно с жена си Ивона, се самоуби шефът на Дупнишката популярна каса. 62-годишният Георги Близнаков е скочил от седмия етаж на бл. 37 в благоевградския кв. "Запад".

"Току-що се бях събудил - около 6,30 ч. Чух силен шум като от удар. Помислих си, че кола се е блъснала в някоя от паркираните пред блока, и излязох на прозореца.

Видях тялото на човека на плочките пред блока и веднага се обадих на колегите в полицията.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини