Организират работилница за родители в Хасково

Община Хасково подписа с УНИЦЕФ споразумение за сътрудничество за изпълнение на програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно”, съобщиха от кметството.

Инициативата е на Общностен център за подкрепа на деца и родители в Хасково. За целта трима членове от екипа на центъра бяха обучени от УНИЦЕФ за провеждане на програмата на територията на общината.
Посещението на работилницата за родители ще бъде напълно безплатно.
Програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно“, е изцяло разработена от УНИЦЕФ и стартира в България през 2012 година. През 2018 година УНИЦЕФ България подписа с българското правителство нов 5-годишен ангажимент за сътрудничество, в който един от основните приоритети е свързан с насърчаването на ранното детско развитие, включително и чрез засилване на подкрепата за родители. В тази връзка „Работилницата за родители” представлява серия от 14 тематично свързани семинара за майки и бащи на деца от 0 до 4 години. В нея се използват различни форми на работа – кратки лекции, упражнения, казуси, но най-вече се обсъждат определени теми и се обменя опит в групи. Всяка сесия е допълнена с ролева игра или кратък филм. По време на заниманията родителите ще могат да споделят информация, знания, умения и подкрепа, като целта е да насърчават напредъка и развитието на детето.

От 2012 година досега в програмата успешно са се включили общините Плевен, Благоевград, Шумен, Варна, Габрово и София. Предстои програмата, която е напълно безплатна за родителите, да се проведе и на други места в страната, като този месец стартира и в Хасково.
Информационна среща за представяне на програмата и условията за включване в нея ще се състои на 20-ти септември, петък от 17:00 часа в сградата на Общностния център.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини