Малинов докладва как Русия да овладее сателитната станция "Плана".Печата

24 часа

Малинов докладва как Русия да овладее сателитната станция "Плана"

Спътниковата станция "Плана", която е в активите на "Виваком", покрива сектор от западните брегове на Африка до Далечния изток и има 850 телевизионни кули.

Тази информация съобщава Николай Малинов на Руския институт за стратегически изследвания, ръководен от ген. Леонид Решетников, става ясно от публикуваната докладна записка на руски език, която той е пратил в началото на 2016 г.

Прокуратурата я разкри като отговор на опитите за компрометиране на разследването за шпионаж срещу председателя на Националното движение "Русофили". Той е обвинен за държавна измяна, защото според прокуратурата е работил против интересите на България в полза на Русия и дори им е давал класифицирана информация. През 2015 г. Малинов, Решетников и Малофеев са правили планове как активи на КТБ да минат в руски ръце, за да могат да кумулират печалба за създаването на партия и медии, които да обърнат България на Изток. Сред предприятията, които е трябвало да бъдат купени евтино, са "Виваком", "Дунарит" и "Авионамс", и трите са стратегически за националната сигурност. Първото е най-голямата телекомуникационна компания, а останалите са от военнопромишления комплекс.

Труд

Арестуваха педофила от ромско гето в Сливен

След публикация в "Труд" полицията задържа английски пастор за блудства с деца от ромския кв. "Надежда" в Сливен. 44-годишния Даниел Ериксон-Хъл, който е излежал 15-месечна присъда за педофилия в родината си Великобритания, бил арестуван вчера рано сутринта. Според източници на "Труд" срещу него били постъпили сигнали, че е посягал на малолетни деца от квартала. Информацията бе потвърдена от говорителя на Окръжната прокуратура Ваня Белева. Образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура. С прокурорско разпореждане той ще остане в ареста за 72 часа. Осигурен е преводач. Засега повече подробности за случая не се съобщават, заради тайната на разследването.

Както вчера в. "Труд" съобщи Даниел Ериксон-Хъл се е укривал два пъти от правосъдието във Великобритания. И двата пъти е бягал в България, където кръщавал деца, въпреки че има забрана за общуване с малолетни.

Монитор

54 убити и ранени по време на лов за 5 години

54 са ранените и убитите ловци за последните 5 години, сочат данни на МВР, предоставени на "Монитор". От тях ранените без опасност на живота пък са 44, а загиналите - 10. На варненския плаж казват, че това лято не са виждали нещотърсачи с металдетектор, а и нямало какво да се открие при това рехаво присъствие на чужди туристи.

В периода между 2014 и 2016 убитите са общо само двама, а ранените - 13. За последните два ловни сезона обаче има увеличаване на броя на загиналите, които са по 3 на година, а ранените са общо 21. От началото на новия сезон, който бе открит на 10 септември с лов на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина вече има трима ранени без опасност за живота.

Дума

Васил Велев обяви: Кризата дойде!

Часове преди Бойко Борисов да обясни как милиардни инвестиции идват към България и затова ни трябват нови пътища, шефът на АИКБ Васил Велев обяви нещо съвсем друго - кризата вече е тук. За индустрията въпросът дали идва криза не стои, защото всъщност кризата дойде, каза той в интервю за БНР.

Велев отчете сериозен спад на индустриалното производство за юни и юли. За шестия месец на годината има спад на износа със 6,4 процента. Стопанската конюнктура за август е - 3,1%. За пръв път от много време несигурността изпреварва проблема с човешките ресурси, е мнението на Васил Велев.

По думите му и в машиностроенето, и в електрониката, и в текстила и облеклото, и в производството на мебели, на метали има спад в продажбите от месеци. Очакваме за цялото трето тримесечие спад на индустриалното производство в страната, не скри притесненията си шефът на АИКБ.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини