10 се изследваха за СПИН в мобилната лаборатория в "Република"

  Безплатни изследвания за СПИН се проведоха в мобилна лаборатория в хасковския квартал "Република". Днес преди обед тестовете извършваха специалисти от Регионалната здравна инспекция в Хасково.

  За по-малко от 3 часа мобилният кабинет беше посетен от 10 души. Сред тях беше 54-годишният Ерол Мехмед. Той обясни, че се изследва за СПИН за първи път в живота си. Решил да се тества безплатно, защото и без това на крака им докарали лабораторията в квартала.

  Специалистът в дирекция „Надзор на заразните болести” в РЗИ-Хасково д-р Снежана Иванова обясни, че днешните изследвания са част от лятната АНТИСПИН кампания и част от национална инициатива. Поясни, че се провежда всяка година. Тази година били включени общо четири терена. Два дни специалистите били в Харманли, където се изследвали 42 души. Утре лабораторията ще бъде позиционирана в Димитровград в квартал "Марийно" от 10 часа.

  "Хората идват по желание, реагират съвсем нормално. Ние правим изследвания, за 10 минути става бързият тест. Предлагаме презервативи на желаещите", заяви д-р Иванова. Тя поясни, че тези изследвания са важни, защото ако носителството се хване в началото, много по-рано може да започне лечение и от там да се блокира развитието на вируса и човек може да не развие заболяването. Тя поясни, че през годината хората могат да се изследват в стационарния кабинет.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Мн
   Много
   10 0
   14:34, 12 сеп 2019
   рано бе...Мислех че другия месец ще ги преглеждат...:)))
  • 2
   Съ
   СЪР ПИЧУК
   16 -4
   17:38, 12 сеп 2019
   Пак в квартала на най- ценния електорат.Здравни осигуровки не плащат,данъци ,ток ,вода също,изпозват екипите на бърза помощ за лични лекари а те им изпращат мобилни лаборатории и им раздават презервативи.Няма такава държава!!!Престанете да харчите нашите пари за паразитите.До кога ще сме дискриминирани спрямо тъмно-зелените.

  Хороскоп за 20.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко, което не е спешно може да го отложите, давайки предимство на вече започнатите си задачи. С компромиси и чувство за хумор ще успеете да се споразумеете с онези, които предявяват претенции към вас. Делова среща ще ви направи по-гъвкави и активни, други ще проведат успешна търговска сделка.
  20.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Запазвайки самостоятелността си ще работите за утвърждаване на авторитета и повишаване на финансите си. Превръщате се в обединителна фигура за много хора, но ви е трудно да го осъзнаете. Освободете се от всичко, което ви пречи да се чувствате свободни и живейте така, както разбирате.
  20.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потиснете раздразнението си, ако такова съществува и изяснете отношенията си с онези, с които имате противоречия. Нечие предложение ще ви заинтригува и с внимание ще подготвите следващите си действия, обвързващи ги с него. Погрижете се за отдиха си и укрепете силите си.
  20.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Спокойно изчаквайте развитието на събитията и не прибързвайте в оценките и реакциите си днес. От правилното ви поведение ще зависят резултатите, както и безпрепятствената реализация на делата ви. В противен случай са възможни главоболия за в бъдеще. Занимания с приятни неща ще ви помогнат да се разтоварите от стреса.
  20.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Време е да се порадвате на заслужен успех в резултат от дълъг и упорит труд. Старанието ви ще бъде щедро възнаградено. Споделете радостта си с любимия човек. Постарайте се да не разочаровате ваши близки, които много разчитат на вас по определен въпрос. Не се натоварвайте с работа вечерта, намерете време за почивка.
  20.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете искрени пред себе си и назовете ясно целите си, какво искате и към какво се стремите. Това ще ви помогне да изградите нужната ви мотивация и да продължите напред. Успехите ви могат да бъдат в много посоки, от вас зависи да ги сътворите. Има кой да ви насърчи и погрижи за вас, позволете му да го направи.
  20.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дребни и приятни случки ще определят облика на дена ви. Ще ви занимават нещата от личния ви живот и всичко свързано с дома ви, семейството и духовните търсения. Очарованието на деня ще се затвърди и от вести, които ще получите от далече. Скорошно посещение на ваши близки ще ви хвърли в трескави приготовления.
  20.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Повечето от вас прекарват в движение този ден, независимо с какво изберат да се заемат. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Очаквате прекалено много от човек от обкръжението ви, но е твърде възможно той да не оправдае доверието ви. Направете приятна изненада на любимия човек днес.
  20.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В добро настроение сте и ще постигате желаните резултати. На моменти ще имате нужда от подкрепа, която няма да ви бъде отказвана. Приятно е с хората, които имате до себе си. Потърсете начин да им се отблагодарите. Увереността ви нараства и ще търсите нови предизвикателства.
  20.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес са възможни изненади, някои от тях и приятни. Семейството ще ви занимава със своите проблеми и това допълнително ще внася напрежение в ежедневието ви. Нещата не са непоправими. Гледайте по-спокойно на случващото се. Желана среща ще ви помогне да се отпуснете и насочите мислите си в по-приятна посока.
  20.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете доброто в себе си и ще ви бъде по-лесно да общувате, работите и да се реализирате. Денят ще ви предложи добри възможности за изява на творческите ви търсения, късметът ще бъде с вас, стига да сте активни и да не проявявате не на място капризите си. Започната задача ще ви създаде повече грижи, но има защо.
  20.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте свободните си средства в недвижими имоти. Вероятно днес някои от вас ще попаднат на изключително изгодна оферта. Ако нямате достатъчно пари за това денят ще ви зарадва с неочаквани финансови постъпления.
  20.09.2019
  Последни новини