Във взривилия се склад в Сибир имало 40 хиляди снаряда

В склада за боеприпаси във военното поделение в района на Ачинск на Красноярския край, където гори пожар и има експлозии, има над 40 хиляди снаряда 125 и 152 калибър. Това съобщава РИА Новости, като се позовава на представител на спешните служби.

В резултат на инцидента в склада един човек е загинал. Това съобщи източник в спешните служби на региона, съобщава ТАСС. Според събеседника на агенцията военен е бил убит по време на серия от експлозии. В същото време източник на Интерфакс в руското Министерство на отбраната опровергава информацията за смъртта на военен. Според него подобни послания не съответстват на реалността.

В момента локализат пожара в склада, съобщиха от пресслужбата на Централния военен окръг. В работата участват бронирани автомобили.

Според военните, в склада са се запалили прахови заряди за артилерийски боеприпаси. Вземат се мерки за предотвратяване на разпространението на огъня.

В радиус от 20 километра от горящия склад спешно евакуират населението с автобуси. В същото време властите в Ачинск съобщават, че няма заплаха за гражданите във връзка с експлозиите. 

За пожара на територията на военното поделение в района на Ачинск бе съобщено на 5 август. Съобщава се за една експлозия, но според очевидци и данни на информационни агенции се чуват и други взривове. Потвърдено е за четирима пострадали. Двама пострадали са хоспитализирани с шрапнелни рани. На място е оказана медицинска помощ на още двама.

Жителите на Ачинск започнаха масово да напускат града заради експлозиите. Има недостиг на бензин. В покрайнините на Ачинск се образуваха сериозни задръствания. Хората масово се опитват да излязат извън селището, въпреки призивите на властите да не изпадат в паника. В публикацията в мрежата се виждат задръствания, в резултат на което някои тръгват да карат в насрещната лента.

Отбелязва се също, че на бензиностанциите в покрайнините на Ачинск е имало наплив. "Не всички ще успеят да стигнат далеч - глупаво, бензинът свършва", казват очевидци.

В същото време властите в Ачинск се опитват да избегнат паника. Уебсайтът на администрацията на Ачинск призова местните жители да запазят спокойствие. В района живеят около 100 хил. души

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини