На 2-ро място сме в ЕС по големи разходи за здраве.Печата

"На второ място сме в Европейския съюз по големи разходи за здраве", информира "Труд". Данните са на Евростат. Като дял от семейния бюджет, даваме над 6 процента от приходите си за здравни услуги, докато средното равнище в Евросъюза е четири процента. "Телеграф" предлага друга статистика - намалява ралзиката в доходите между мъжете и жените. Жените получават 80 лева по-малко от мъжете, според доклад, който правителството разгледа на заседанието си вчера.  Все още са големи обаче разликите в пенсиите, безработицата е по-висока сред мъжете в сравнение с жените. 70% от българите вземат под средната заплата, пише "Земя". По данни на КНСБ, масовите възнаграждения са около 700-800 лева. Доходите трябва да нарастват с 10-15 на сто всяка година, смятат от КНСБ.
 
"Цената на тока за бизнеса скочи с 84 на сто за ден и над 200 процента за седмица" е водещото загавие на "Сега". Проблемът е, че свободният пазар на електричество се доминира от държавните НЕК, АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ "Марица-Изток 2", пише вестникът. Според фирмите, този държавен монопол умишлено предизвиква дефицит на пазара за ток, за да се постигнат по-високи цени. "Бизнесът отново скочи на рекордните цени на тока", пише "Монитор". . В писмо до министъра на енергетиката Теменужка Петкова, работодателите изразяват своето безпокойство. "Режат производството заради скъпия ток" е водещото заглавие на "Дума". Бизнесът отново иска оставката на шефа на НЕК Петър Илиев, обвиняват го в лобизъм, допълва вестникът. В интервю за днешния брой, енергийният експерт Еленко Божков заявява, че на свободната електроенергийна борса се извършват безобразия.
 
"Българските туристи по Черноморието са намалели с 20 на сто", съобщава "Сега". Изданието цитира социологическо проучване, което показва, че над 30 на сто от почиващите на море българи са избрали да отидат в чужбина.
 
Управителят на консултантска фирма Боян Рашев предлага, в интервю за "24 часа", дискусия за това как общините ще похарат 390 милиона лева за електробуси. Основната разлика между наличните на пазара електробуси е в начина на зареждане, пояснява той.
 
В интервю за "Монитор", евродепутатът Емил Радев коментира новите назначения в европейските институции. Според него, въпреки компромиса,  в Европейския парламент няма доволни от разпределението на висшите постове. Радев смвята, че Източна Европа е оказала силно влияние върху избораа на кандидат за оглавяващ Европейската комисия.
 
По повод днешния национален празник на Съединените щати, американският посланик Ерик Рубин твърди, в интервю за "24 часа" "Между България и САЩ има безпрецедентно сътрудничество".
 
След като президентът Румен Радев, който е на посещение в Китай, се срещна с китайския президент Си Дзинпин, обяви, цитирам, "България и Китай вече са стратегически партньори", пише "Труд". Си Дзинпин се разпореди за авиолиния Пекин-София, както поиска Румен Радев, пише изданието.
Източник: http://bnr.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
07 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
07 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
07 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
07 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
07 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
07 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
07 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
07 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
07 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
07 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
07 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
07 юли 2020
Последни новини