Ако сънувате, че правите секс с шефа си, имате проблем

На всеки се е случвало да има сексуални сънища и това е нормално, твърди сексологът д-р Холи Ричмънд, цитирана от онлайн-изданието Нealth. Нюйоркската лекарка смята, че в това няма подсъзнателен елемент.

„Тези сънища, на практика, не са свързани с физическо желание или сексуална възбуда. Всичко се случва в страната на сънищата и остава там.“ Д-р Ричмънд тълкува и най-често срещаните сюжети.

Секс с шефа
Не, това не означава, че дълбоко в душата си вие мечтаете това да ви се случи. По-скоро е обратното, такъв сън може да е доказателство за проблеми с него според д-р Ричмънд. Ако в процеса на присънилия ви се сексуален акт вие доминирате, това означава, че в реалността сте жертва на натиск и подсъзнателно се стремите да се противопоставите. Ако в съня си вие сте покорна жертва, това значи, че в реалния живот изпитвате пасивна агресия към шефа си и не се решавате да се противопоставите открито.

Секс с човек, когото в реалността не харесвате
Замислете се защо е така, съветва д-р Ричмънд. Може би този човек не ви възприема сериозно? Не ви дава възможност да се изявите или ви лишава от увереност? Макар да не ни се иска да го признаем, най-често не харесваме хора, които ни карат да се чувстваме неудачници.

„Позсъзнанието търси реабилитация. Правейки секс с този човек, вие като че ли връщате силата си или демонстрирате своята власт над него“, казва нюйоркската сексоложка. 

Секс с бившата или бившия
„Тъкмо сте приели, че бившият ви партньор е напуснал живота ви, той внезапно започва да се появява в сънищата ви. Ако това е човек, с когото сте се разделили неотдавна, няма нищо странно в сексуалните ви сънища. Обяснението е, че дълбоко в душата си вие все още сте заедно, раздялата ви не е приключила и това е дълъг процес, който ви предстои да преживеете.“ – обяснява специалистката по сънища Лори Левенбърг.

Ако ви се присъни, че правите секс с човек, с когото сте се разделили много отдавна, това не означава, че искате да възобновите отношенията си. „Това може да е знак, че помежду ви е останало нещо неизречено или неразрешено, което не ви дава покой.“, казва Ричмънд. Ако ви е посетила първата ви любов, най-вероятно тъгувате по всичко, което е съпровождало тези отношения, усещането за страст, пеперудите в стомаха и т.н. „Такъв сън може да показва, че сегашната ви връзка е станала рутинна или че в момента сте самотни“, казва Левенбърг.

Еднополов секс, ако сте хетеросексуални и обратно
Подобни сънища не означават, че криете истинската си същност. „Новото“ е в основата на сексуалната възбуда. Много от нас са твърде затворени в отношенията си с хората, които ги привличат, затова сънят им дава възможност и пространство да разширят сексуалния си кръгозор, според д-р Ричмънд. Същото се случва и когато гледате порно. Така провокирате еротичните си фантазии.

Секс със знаменитост
„Ако насън сте били особено близки с Райън Гослинг или Леонадро ди Каприо, това е просто отражение на дневните ви фантазии. Подобни сънища ви дават онова, което ви липсва в реалния живот“, казва сексоложката. Нейният съвет е да не се съсредоточаваме върху разочарованието си, когато се събудим, а да се постараем тези прекрасни преживявания да внесат нова емоция в ежедневието ни.

Секс на публично място
В реалния живот това е твърде екстремно преживяване, но ако поемате този риск насън, вероятно ви липсват експериментите в леглото. По думите на д-р Ричмънд, сексът на публично място може да е подсъзнателен бунт срещу твърде конвенционалното поведение на партньора ви по време на секс. В този случай е време да обсъдите как интимните ви отношения биха могли да задоволят и двама ви. Не е изключено обаче, подобен сън да бъде възприет буквално, и на вас действително да ви липсва подобно преживяване.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини