Бойни машини и техника показа армията ни в Смолян в националната кампания за професионални войници

Изображение 1 от 6

    Националната информационна кампания „Вижте отблизо българската армия“ днес гостува в Смолян и привлече интереса на младите хора. На площад „България“ на Новия център се проведе информационна борса за набиране кандидати за войници и матроси, голям интерес предизвика статичния показ на бойна техника, снаряжение, ски и алпийско оборудване. В проявата участта и Трети гвардейски отряд към ЕГ „Иван Вазов“ – Смолян, както и представителния духов оркестър на Военновъздушните сили.

    Представена беше и изложба на Регионален исторически музей „Стою Шишков“ „Ние помним“, посветена на 100 години от Първата световна война.

    Кампанията продължава с прожекция на филма за 101-ви Алпийски полк „Орисани да покоряват върхове“ в Родопския драматичен театър, а в 18:30 часа- отново в Театъра ще има концерт на представителния духов оркестър на Военновъздушните сили и Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. В него ще участват и гвардейски състав при ЕГ „Иван Вазов“, Танцово студио „The One“ и Танцова формация „Зареница“.

    Проявата се провежда със съдействието на община Смолян, а гости на представянето на „Вижте отблизо българската армия“ бяха началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, командира на Сухопътни войски генерал майор Михаил Попов, командирът на 101-ви Алпийски полк полковник Димитър Кацаров, както и представители на местната и държавна власт в областния град.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини