Осъдиха лидера на секс култ, превръщал жените в роби и ги жигосвал

Съдебният процес на Кийт Раниер, лидер на секс култ, превръщал в роби жени и деца е признат за виновен по всичките седем обвинения срещу него. 

По казуса с лидерът на духовната организация NXIVM в съдебната зала в течение на шест седмици бяха слушани изнурителни показания, по време на които свидетели шокиращо свидетелстваха, че са били държани и жигосани, бити и принудени да правят секс с подсъдимия.

Раниер е изправен пред максимална присъда доживотен затвор.

58-годишният Раниер бе арестуван през 2018 г. в Мексико, където бе избягал с няколко приближени членове след публикуването на материал ва Ню Йорк Таймс през 2017 г. В публикацията се твърди, че Раниер е лидер на DOS, женски „секс култ“. "Това изисквало от жените да представят неудобно "обезпечение" под формата на сексуално разголващи снимки и да бъдат жигосани с инициалите на Раниер." Според свидетелските показания на Лорън Залцман, бивш високопоставен член на NXIVM и роб на DOS, която била с него по време на ареста му, той се скрил в дрешника, когато полицията пристигнала.

Кийт Раниер е бивш лидер на група "за взаимопомощ", наречена NXIVM. Той не се призна за виновен по обвиненията, че е превърнал последователите си в сексуални роби.

"Това е само неговият начин на живот", твърди в защитата адвокатът му.

Раниер бе обвинен в рекет, заговор с цел рекет, заговор с цел принуждаване, заговор с цел измама, трафик на сексуални услуги, заговор с цел трафик на сексуални услуги и опит за сексуален трафик.

Журито в състав осем мъже и четири жени, обсъжда само четири часа, преди да се произнесе. За да осъдят Раниер по обвинението в рекет, съдебните заседатели трябваше да го признаят за виновен поне за две от 11 предикатни действия, включително притежание на детска порнография, изнудване, сексуална експлоатация на дете и принудителен труд. Те го признават за виновен по всичките 11.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете отзивчиви към онези, които открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Събитията ще докажат правотата ви. Имате да свършите далеч по-важни задачи днес. Работете върху текущ ангажимент, от който ще получите значителни средства. Ще бъдете улеснени и от добро развитие на личен въпрос.
15 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
15 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Раздвоени и амбицирани мнозина от вас ще имат нужда от приятелски съвет и помощ. Не избързвайте да давате обещания, за които се съмнявате, че ще успеете да изпълните. Благородните ви стремежи са прекрасни, но реалността може сериозно да промени плановете ви.
15 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Радвате се на добро настроение за работа днес. Приятното ви държание предразполага хората към вас, затова не е чудно че успявате да свършите повече в сътрудничеството си с околните, отколкото сте планирали. В личен план ви очакват изненади, но такива от които ще останете доволни. Вечерта сте в центъра на весела компания.
15 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се радвате на засилен интерес от страна на професионалното си обкръжение. Ако се представите добре в проекта, в който участвате, ви очакват делови предложения. Работете и не изпадайте в заблуди по отношение на собствената си значимост. И вие като всеки друг сте на тази земя, за да се развивате и ставате по-добри.
15 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Не се притеснявайте, ако се окажете изправени пред предизвикателства, за които не сте подготвени. Имате нужния потенциал, в противен случай съдбата би ви спестила емоциите. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас.
15 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще работите, като заложите на творческите си идеи и общувайки с подходящи хора ще постигате синхрон в действията. Така е, когато срещате разбиране. Обстоятелствата ще ви позволят да извлечете максимума на момента, което ще ви направи финансово независими. Все пак бъдете овладени и не позволявайте на емоциите да помрачат устрема ви.
15 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Отношенията в семейството ви са сложни и колкото по-бързо осъзнаете, че противопоставянето на решенията на близките ви вреди на климата, толкова по-добре за всички вас. Научите ли уроците си, търпението ви ще бъде възнаградено. В интимните си отношения ще спечелите повече, ако сте естествени.
15 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е да останете изненадани от нечие поведение или друго събитие. Приемете търпеливо предизвикателствата и не позволявайте на нищо и никого да спре устрема ви към целта. Не се предавайте, ако срещнете препятствия по пътя си. Ще получите повече от живота, стига да сте наясно с желанията си.
15 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
В случай на нужда потърсете съвет от специалист, било в служебен, личен или социален план. Ще си спестите ценно време и нерви, защото е ясно, че не може да знаете всичко. Дискретността ви по отношение на нечия връзка ще помогне, но вие бъдете искрени с партньора си. Ако имате съмнения ги споделете.
15 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете максимално съсредоточени в работата си днес и не обръщайте внимание на онова, което се говори около вас. Ще изгубите твърде ценно време в празни приказки, което след това трудно ще наваксате. Можете спокойно да се доверите на мнението на близък приятел по особено личен за вас въпрос.
15 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Работите върху конкретни дела днес. Към част от тях от дълго време се стремите, затова няма да е чудно, че ще останете доволни от себе си. Печелите време относно професионален проект, който сте започнали. Имате нужда от разтоварване и приятни емоции. Обградете се с близки хора.
15 ное 2019
Последни новини