Американска актриса се призна за виновна за участие в "секс култ"

Американската актриса Алисън Мак се призна за виновна по обвинения, свързани с участие в "секс култ".

Мак, известна с участието си в сериала "Смолвил", е обвиняема по дело за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, маскиран като менторска група. 

Делото е срещу шестима души от компанията Nxivm. 

Компанията започва работа през 1998 г., като предлага програми за самопомощ. Тя се рекламира като "общност, водена от хуманитарни принципи, която иска да даде вътрешна сила на хората и да отговори на важни въпроси за това какво значи да си човек", като посочва, че "работи, за да изгради по-добър свят". 

Прокуратурата обяви, че компанията работи като финансова пирамида - членовете са заплащали хиляди долари за курсове, за да се издигнат в йерархията на фирмата. На върха стои Кийт Рание, който има няколко заместнички жени. Именно една от тях е била и Мак.   

Смята се, че участничките в курсовете са били жигосвани с инициалите на Рание и от тях се е очаквало да правят секс с него. 

"Алисън Мак е вербувала жени, които да се присъединят към програмата, която е рекламирана като менторска група за жени, която е създадена и управлявана от Кийт Рание", обясняват от прокуратурата. 

Смята се, че Мак е част от компанията от 2010 г. 

Пред съда Мак обясни, че е била инструктирана да събира компрометиращи материали и снимки за две от жените в групата, като те са били заплашени, че материалите ще бъдат публикувани, ако разкрият информация за "тайното общество". 

Мак се призна за виновна за участието си в работата на компанията. "Вярвах, че намеренията на Кийт Рание са да помага на хората. Сгрешила съм", каза тя пред съда в понеделник. 

Присъдата на Мак ще бъде обявена през септември. Тя може да получи присъда от 20 години затвор. 

Рание беше арестуван в Мексико миналата година. Той твърди, че сексуалните връзки с тези жени са били по взаимно съгласие. 

Миналия месец съоснователката на компанията - 65-годишната Нанси Салзман, също се призна за виновна. Присъдата ѝ ще бъде обявена през юли. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини