Facebook представят новите смарт дисплеи за видео разговори Portal тази есен

Kомпанията вече направи първите си сериозни стъпки в сферата на хардуера с премиерата на умните джаджи Facebook Portal. Всъщност това са мултимедийни устройства, които имат съответно 10" и 15" дисплеи, което ги прави подходящи да откривате съдържание в интернет или да провеждате видеоразговори. Джаджите могат да се управляват с гласови команди, благодарение на поддръжката на Amazon Alexa и са оборудвани с мощни високоговорители, както и с 12-мегапикселови камери в предната част.

Желанието на компанията да започне да продава хардуер изненада доста потребители и повдигна въпроса със сигурността на личните ни данни. Много хора видяха във Facebook Portal поредната възможност да бъдат подслушвани и постоянно да споделят информация със социалната мрежа. Въпреки подобни коментари от Facebook не са се отказали от плановете си в тази пазарна ниша. Вицепрезидентът на AR/VR дивизията на компанията Андрю Босуърт определи продажбите на Facebook Portal, като "доста добри".

От изявлението му разбираме, че ще видим нови версии на смарт джаджите през есента, като актуализираните модели ще имат различни форм фактори, предаде TechCrunch Кодовите имена са "Ripley" и "Cheddar", като второто от тях представлява преносима камера, която може да се закачи към телевизор. По този начин ще има как да стартираме даден видео чат директно на по-големия екран. Все още не разполагаме с информация за другите подобрения, които ни очакват в новите умни джаджи.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини