Жена нападна лекарка и акушерка в Пловдив

35-годишна пловдивчанка бе задържана в полицията за проявена агресия към медицински екип, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 11 часа вчера служители на Шесто РУ се отзовали на сигнал за възникналия конфликт в Диагностично-консултативен център в квартал "Столипиново". На място било изяснено, че лекарка и акушерка били нападнати с удари от 35-годишна жена, която внезапно нахлула в кабинета им. Извършителката е отведена за едно денонощие в районното управление.

По първоначални данни повод за действията й е възникнал проблем при раждане на нейна родственица, която била консултирана от потърпевшите. Срещу нападателката е образувано бързо производство и е уведомена Районната прокуратура в Пловдив.

Според Наказателния кодекс нападението срещу медицински лица се наказва с "лишаване от свобода" до три години при лека телесна поведа и до 10 г., ако поражението е тежко, тъй като посегателството се приравнява с причиняване на телесна повреда на полицай, съдия, прокурор, следовател и други длъжностни лица.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    Реформатор- лаладжия
    1 0
    17:32, 6 юни 2019
    Да вярваме ли че зиганката ще я осъдят както пише до з години Това са съдийски глупости Още утре ще я пуснат полицията ще и се извини а може и да я обезщетят а в МААЛАТА ще я посрещнат като ГЕРОЙ КАЛПАВА ЦИГАНСКА държава с КАЛПАВИ ръководители
Последни новини