Значителен брой НЛО-та забелязани в американското въздушно пространство

Значителен брой странни НЛО-та прелитат над САЩ, според свидетелства на пилоти от военноморските сили.

Няколко опитни плитои забелязал мистериозни обекти, летящи със скорост и продължителност невъзможни при съществуващите днес на земята технологии.

Мистериозните обекти изглеждали като бели бонбони тик-так, без видими двигатели или следи от отработени газове. Те били способни на маневри, които нито един човек не би могъл да изпълни: въртене във въздуха, ускоряване и спиране при потенциално смъртоносни скорости.

Свидетелствата зачестили дотолкова, че Американските военноморски сили внесли промени в процедурата по докладването им в опит да научат повече за необичайните обекти.

Пилотите отказват да спекулират относно произхода на неидентифицираните летящи обекти: “Тук сме, за да си свършим работата, а не да създаваме митове”, казват те.

Но един от наблюдаваните обекти се движел по толкова странен и на практика невъзможен начин, че за него няма нормално обяснение. Експерти твърдят, че версията за извънземни е малко вероятно, но не я изключват напълно. Според тях е възможно да се касае за неизправности в системата за проследяване или за конгнитивно претоварване у пилотите след тежките полети.

Свидетелствата принадлежат на пилоти, летели в периода от 2014 до 2015 над Източния бряг на САЩ.

В един от случаите, НЛО-то се появило на радарите на пилотите, но те първоначално помислили, че се касае за секретна програма с дронове. Мистерията се задълбочила когато започнали да наблюдават обектите в реалния живот.

Пилот твърди, че едва не катастрофирал в един от обектите, който описва като “сфера обгръщаща куб”. Тъй като имало вероятност пилотите да се ударят в обекта, те се оплакали, че ако той е част от секретна програма, е щял да постави живота им в опасност.

При едно от свидетелствата, заснето и на видео, пилот обявява, че едва не се е сблъскал с неидентифициран обект, летящ с шокираща скорост. На кадрите пилотът изразява изумлението си, възкликвайки: “Какво е това? Виж как лети!”

Друг пилот обяснява, че обектът бил в състояние да виси на едно място много по-дълго от всеки познат ни до момента самолет.

“Тези неща могат да прекарат така цял ден. Да задържиш въздухоплавателно средства във въздуха изисква значително количество енергия. При скоростта, която наблюдаваме, 12 часа във въздуха прави с 11 часа по-дълго от очакваното”, казва Райън Грейвс – пилот във военноморските сили от над 10 години.

При това обектите летели по начин, който би убил човешкия екипаж, ускроявайки, спирайки и завивайки мигновено.

“Скоростта не убива. Спирането или ускорението убиват”, казва лейтенант Грейвс.

Всички пилоти отказали да коментират произхода на обекта, но свидетелствата спрели след като напуснали американското въздушно пространство.

Източник: independent.co.uk

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини