Explore Bulgaria: Пловдив - премиерите по NG през юни

Explore Bulgaria: Пловдив (6 еп. x 60 мин.)
5 юни, сряда @ 21:30 ч.
Премиера
Петият сезон на Explore Bulgaria ще разкрие нови тайни за градската среда в Бъгария. Този път вместо столицата София, фокусът ще бъде върху тайните и богатствата на втория по големина град в страната – Пловдив, който е и Европейска столица на културата през 2019 г.

Шестте епизода ще проследят водещия Драгомир Симеонов – популярен радиожурналист и блогър – който ще излезе от комфортната си зона на истински софиянец, за да разкрие най-интересните места и факти в древния и разнообразен Пловдив. По време на своето пътешествие той ще се срещне с местните жители, експерти и творци, като междувременно ще си води аудиобележки за своето радиопредаване.

Изгубените съкровища на маите (4 еп. x 60 мин.)
2 юни, неделя @ 21:55 ч.
Премиера
Изследователят на National Geographic Алберт Лин поема на пътешествие в гватемалската джунгла, за да изследва как една нова високотехнологична карта разкрива десетки хиляди древни руини. Сега, екип от археолози се отправя на изследователска експедиция, която ще разкрие за първи път изгубени руини и артефакти отпреди 1500 години. Това, което екипът открива, ще пренапише историята на една от най-мистериозните древни цивилизации съществували някога – тази на маите.

Последната битка на Хитлер (6 еп. x 60 мин.)
20 юни, четвъртък @ 22:55 ч.
Премиера
На 6 юни 1944 година Съюзниците най-сетне изпращат войски в Нормандия, за да отворят западния фронт.
Въпреки първоначалната изненада от десанта и напредването на войските на Съюзниците, лоялното нацистко население и войски
, са решени да направят непробиваем обръч около градовете, селата и укрепленията на окупирана Европа, за да бранят Третия Райх. Това са истории на отчаяни битки, водени на ръба на загубата, не просто за победа, а за оцеляване.

Очевидец: Десантът в Нормандия (1 еп. x 60 мин.)
6 юни, четвъртък @ 22:55 ч.
Премиера
Един прочут ден. Петима герои. Пет ключови момента от Десанта в Нормандия, които променят курса на Втората световна война, ще бъдат разказани през погледа на тези, променили хода на събитията. В този филм са използвани редки архивни кадри, драматични инсценировки и писмени извори на очевидци, както и личните спомени на нашите петима герои. Това е историята на Десанта в Нормандия, неразказана по този начин досега.

По следите на крайцера „Индианаполис“ (1 еп. x 60 мин.)
13 юни, четвъртък @ 21:55 ч.
Премиера
Проследете тази научно-детективска история, която ще разкрие детайли около откритието на останките на американския крайцер „Индианополис”, които се намират на 6 км под водата във Филипинско море. Потъването на крайцера в последните дни на Втората световна война е най-големият и трагичен инцидент във военноморската история на САЩ. Ще станете свидетели на невиждани досега архивни материали, компютърно генерирани изображения, свидетелства на оцелели, мнението на историци и зашеметяващи кадри от подводната експедиция до запазените останки.

Кралят, който заблуди Хитлер (1 еп. x 60 мин.)
20 юни, четвъртък @ 21:55 ч.
Премиера

По случай 75-годишнината от Десанта в Нормандия сензационно ще се разкрие самоличността на най-секретната примамка в плана, който е разработен, за да се заблуди Хитлер – Джордж VI.

Полет до Луната за новаци: Нискобюджетна мисия (1 еп. x 60 мин.)
15 юни, събота @ 21:55 ч.
Премиера 
Пова предаване проследява пътешествието на роботизирания космически кораб „СпейсИЛ” и неговият опит да се превърне в първия частно финансиран апарат, извършил лунно кацане. В поредица от интервюта и графики, зрителите ще научат какво точно е струвало тази мечта да се превърне в реалност. Инициаторите, инженерите и космическите експерти ще ни покажат какво планиране, страст и отдаденост са необходими, за да се осъществи едно лунно кацане.

Партизанска треска за злато: Военни трофеи (1 еп. x 60 мин.)
22 юни, събота @ 21:55 ч.
Премиера 
В течение на почти половин век Колумбия беше парализирана от гражданска война, която държеше огромна част от дивите ѝ територии неизследвани и неизползваеми. През декември 2016 г. това се промени. Войната, която отне живота на над 220 000 души и стана причина за миграцията на други 6 млн. приключи. Веднага след това започнаха войните за земя. След като ФАРК вече не съществува, горите на Колумбия са отворени за бизнеса. През 2011 г., докато войната още е в разгара си, кореспондентът на National Geographic Мариана ван Зелер пътува до Колумбия. Целта ѝ и да проучи как точно конфликтът е бил предизвикал от залежите от злато, които всяка от воюващите страни желае. През 2018 г. Мариана се завръща, за да открие една страна потънала в още по-голям хаос. Стотици хиляди акри девствени земи са свободни за заграбване. И корпорациите, и търсачите на нефт и руда искат парче от тях.

Днес назрява нов конфликт – ФАРК са изоставили своите горски мини и сега нови паравоенни части запълват празнините, като поемат контрол върху нелегалния добив на злато, който може да носи приходи от около 7 млрд. долара на година. Тези боричкания за контрол на територии и мини водят до нови кръвопролития. Нелегалният добив на злато е основната причина за масовото обезлесяване в Колумбия, както и причината за убийствата на активисти и синдикалисти. Чрез редица интервюта с експерти и очевидци, Мариана открива, че престъпният свят в Колумбия ще еволюира, за да открие своя път към успеха.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Следвайте намеренията си, независимо, че ще се намерят хора около вас, които да ви пречат. Отнесете се с уважение към нуждата на близък човек и му помогнете. Наред с всичко друго не пренебрегвайте и собствените си нужди. Отделяйки време и за духовни занимания ще привлечете на своя страна щастието, богатството и успеха.
20 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Независимият ви дух ще отхвърли всяка намеса в личните ви дела. Приятна новина ще ви мотивира да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори и да мислите, че сте прави. Нуждата от оздравителни процедури ще ви изправи пред дилема, но предимството трябва да е в полза на здравето ви.
20 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Част от вас ще прекарат този ден на път. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Разбирате се добре с човек, с когото се познавате отскоро. Възможно е да промените поведението си относно въпрос, които досега сте считали да сигурен. Радвате се на нова покупка, която отдавна обмисляте да направите.
20 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Този ден със сигурност ще е наситен с много нови впечатления за вас и с доста неща, които ще ви накарат да се замислите. Учете се от всичко и споделяйте възторга си с хора, на които държите. Очакват ви хармонични отношения с вашия сърдечен партньор. Имате възможност да прекарате желаното време заедно.
20 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще насочите предпочитанията си към занимания на открито, очаквайки те да ви разведрят и откъснат от напрегнатите ви мисли. Приятели ще ви поканят на среща, което идва точно навреме. Решаването на личен проблем не търпи отлагане, колкото по-скоро го направите, толкова по-добре за всички около вас.
20 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Запазете ведрото си настроение. Не допускайте недоразуменията в семейството да помрачат деня ви. Ще откриете интересни предизвикателства, заради които си струва да сте в кондиция. Бъдете предпазливи при даването на съвети. Несъзнателно може да подведете, за което да съжалявате в последствие.
20 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Близките ще ви натоварват с проблемите си и ще настояват за повече от вниманието и средствата ви. Забравете за притесненията си свързани с проект, по който работите. Деловият ви нюх ще ви помогне да избегнете усложненията. Финансовият резултат ще надмине очакванията ви и ще имате повод да празнувате. Всичко ще бъде наред.
20 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
20 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Увеличение на разходите ви очаква днес. Предстои ви взимането на важно решение, което е най-добре да обсъдите с партньора си. Обмислете много добре всяко свое действие. От това зависи позицията ви за в бъдеще. Склонността ви да правите компромиси е решаваща за отношенията ви със сърдечния партньор.
20 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще отделят време за дома и близките си, осъзнавайки, че заетостта им ги лишава от общуване с тях. Настроението ви ще се повиши и от добра новина, свързана с децата или друг близък ви човек. Ако имате претенции за по-високо заплащане се подгответе за среща с шефа, информираността ви ще е от полза.
20 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Като любители на разнообразието и екстремизма не ви съветвам днес да си останете вкъщи. Много по-добре бихте се почувствали практикувайки любимия си спорт или ако изберете каквато и да е форма на движение. Ще ви се наложи да сте инициатори.
20 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Възползвайте се от благоприятните възможности за действие, които ще ви доближат до целите ви. Не бъдете прекалено непостоянни в личните си взаимоотношения, това може да отблъсне партньора ви. Бъдете внимателни, особено, ако държите на връзката си. Пазете тайните си. Снабдяването ви с повече средства ще ви позволи да отделите повече на духовността си.
20 окт 2019
Последни новини