Explore Bulgaria: Пловдив - премиерите по NG през юни

Explore Bulgaria: Пловдив (6 еп. x 60 мин.)
5 юни, сряда @ 21:30 ч.
Премиера
Петият сезон на Explore Bulgaria ще разкрие нови тайни за градската среда в Бъгария. Този път вместо столицата София, фокусът ще бъде върху тайните и богатствата на втория по големина град в страната – Пловдив, който е и Европейска столица на културата през 2019 г.

Шестте епизода ще проследят водещия Драгомир Симеонов – популярен радиожурналист и блогър – който ще излезе от комфортната си зона на истински софиянец, за да разкрие най-интересните места и факти в древния и разнообразен Пловдив. По време на своето пътешествие той ще се срещне с местните жители, експерти и творци, като междувременно ще си води аудиобележки за своето радиопредаване.

Изгубените съкровища на маите (4 еп. x 60 мин.)
2 юни, неделя @ 21:55 ч.
Премиера
Изследователят на National Geographic Алберт Лин поема на пътешествие в гватемалската джунгла, за да изследва как една нова високотехнологична карта разкрива десетки хиляди древни руини. Сега, екип от археолози се отправя на изследователска експедиция, която ще разкрие за първи път изгубени руини и артефакти отпреди 1500 години. Това, което екипът открива, ще пренапише историята на една от най-мистериозните древни цивилизации съществували някога – тази на маите.

Последната битка на Хитлер (6 еп. x 60 мин.)
20 юни, четвъртък @ 22:55 ч.
Премиера
На 6 юни 1944 година Съюзниците най-сетне изпращат войски в Нормандия, за да отворят западния фронт.
Въпреки първоначалната изненада от десанта и напредването на войските на Съюзниците, лоялното нацистко население и войски
, са решени да направят непробиваем обръч около градовете, селата и укрепленията на окупирана Европа, за да бранят Третия Райх. Това са истории на отчаяни битки, водени на ръба на загубата, не просто за победа, а за оцеляване.

Очевидец: Десантът в Нормандия (1 еп. x 60 мин.)
6 юни, четвъртък @ 22:55 ч.
Премиера
Един прочут ден. Петима герои. Пет ключови момента от Десанта в Нормандия, които променят курса на Втората световна война, ще бъдат разказани през погледа на тези, променили хода на събитията. В този филм са използвани редки архивни кадри, драматични инсценировки и писмени извори на очевидци, както и личните спомени на нашите петима герои. Това е историята на Десанта в Нормандия, неразказана по този начин досега.

По следите на крайцера „Индианаполис“ (1 еп. x 60 мин.)
13 юни, четвъртък @ 21:55 ч.
Премиера
Проследете тази научно-детективска история, която ще разкрие детайли около откритието на останките на американския крайцер „Индианополис”, които се намират на 6 км под водата във Филипинско море. Потъването на крайцера в последните дни на Втората световна война е най-големият и трагичен инцидент във военноморската история на САЩ. Ще станете свидетели на невиждани досега архивни материали, компютърно генерирани изображения, свидетелства на оцелели, мнението на историци и зашеметяващи кадри от подводната експедиция до запазените останки.

Кралят, който заблуди Хитлер (1 еп. x 60 мин.)
20 юни, четвъртък @ 21:55 ч.
Премиера

По случай 75-годишнината от Десанта в Нормандия сензационно ще се разкрие самоличността на най-секретната примамка в плана, който е разработен, за да се заблуди Хитлер – Джордж VI.

Полет до Луната за новаци: Нискобюджетна мисия (1 еп. x 60 мин.)
15 юни, събота @ 21:55 ч.
Премиера 
Пова предаване проследява пътешествието на роботизирания космически кораб „СпейсИЛ” и неговият опит да се превърне в първия частно финансиран апарат, извършил лунно кацане. В поредица от интервюта и графики, зрителите ще научат какво точно е струвало тази мечта да се превърне в реалност. Инициаторите, инженерите и космическите експерти ще ни покажат какво планиране, страст и отдаденост са необходими, за да се осъществи едно лунно кацане.

Партизанска треска за злато: Военни трофеи (1 еп. x 60 мин.)
22 юни, събота @ 21:55 ч.
Премиера 
В течение на почти половин век Колумбия беше парализирана от гражданска война, която държеше огромна част от дивите ѝ територии неизследвани и неизползваеми. През декември 2016 г. това се промени. Войната, която отне живота на над 220 000 души и стана причина за миграцията на други 6 млн. приключи. Веднага след това започнаха войните за земя. След като ФАРК вече не съществува, горите на Колумбия са отворени за бизнеса. През 2011 г., докато войната още е в разгара си, кореспондентът на National Geographic Мариана ван Зелер пътува до Колумбия. Целта ѝ и да проучи как точно конфликтът е бил предизвикал от залежите от злато, които всяка от воюващите страни желае. През 2018 г. Мариана се завръща, за да открие една страна потънала в още по-голям хаос. Стотици хиляди акри девствени земи са свободни за заграбване. И корпорациите, и търсачите на нефт и руда искат парче от тях.

Днес назрява нов конфликт – ФАРК са изоставили своите горски мини и сега нови паравоенни части запълват празнините, като поемат контрол върху нелегалния добив на злато, който може да носи приходи от около 7 млрд. долара на година. Тези боричкания за контрол на територии и мини водят до нови кръвопролития. Нелегалният добив на злато е основната причина за масовото обезлесяване в Колумбия, както и причината за убийствата на активисти и синдикалисти. Чрез редица интервюта с експерти и очевидци, Мариана открива, че престъпният свят в Колумбия ще еволюира, за да открие своя път към успеха.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Направете така днес, че от всяко нещо, което научавате да извличате нещо полезно за личното си усъвършенстване. Денят ви ще е наситен с емоции, повечето приятни и повод за това ще е работата ви и свързаните с нея хора. Успявате с всеки да намерите общ език и това значително улеснява общуването ви. Контактите, които ще осъществите днес ще са ви от голяма полза за в бъдеще.
27 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорността на работното място днес ще е голяма, тъй като вие ще трябва да взимате решенията по определен въпрос. Естествено можете да разчитате на способността си разумно да преценявате ситуацията, но не подценявайте и съветите на хората около вас. Постигате впечатляващи резултати в нова област, за която дори не сте и предполагали.
27 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не пестете труда си, усърдието ви ще се възнагради с професионални успехи и приятни емоции. В обкръжението ви има някой, който е с добри намерения и таи надежди към вас. Дайте воля на желанието си да разпуснете и да наситите душата си с приятни изживявания. Пазете се от настинка, не стойте на течение.
27 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Професионалните ви изяви днес ще повишат популярността ви и направят възможно по-бързото ви издигане в йерархията. Ще се съобразяват с решенията ви, което означава и по-големи отговорности. Вие от своя страна ще положите усилия, за да се приспособите към новите условия. Приятна изненада от скъп на сърцето ви човек.
27 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Новите идеи, които господстват на работното ви място напоследък няма да подминат и вас. Наистина има с какво да допринесете в тази област, но ще трябва да изложите по-обосновано вижданията си. Не се надявайте че първоначалните отзиви ще бъдат блестящи. Ще трябва да си извоювате нови позиции. Получавате пълна подкрепа от близките си.
27 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въоръжете се с търпение при работата си днес, само така ще успеете да изпълните плановете си за деня. В личен план няма за какво да се притеснявате. Вашият партньор се отнася с разбиране и подкрепа към нещата, които ви вълнуват. Намерете повече време за него. Вечерта ще имате възможност да проведете отдавна отлаган разговор.
27 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
27 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Околните ще ви изненадат приятно и по елегантен начин. Ще погледнете от друг ъгъл на проблемите на близките си и може би ще намерите добро решение за тях или поне ще ги накарате да се замислят. Дайте шанс на човек, към когото сте резервирани. Моментът е подходящ да се сдобрите.
27 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да споделите идеите си с хората, с които можете да ги осъществите. Денят ще ви предложи изненади, от вас зависи те да са приятни. Не бързайте да давате оценка на нечии труд, запазете мнението си за по-късно, когато резултатите ще са вече известни.
27 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вълнувате се прекалено много от предстоящо събитие, и се задоволявате да правите само незначителни неща. Чувствате се объркани и неспособни да вземете сами важно решение. Спасението е не да отбягвате околните, а да споделите с тях тревогите си. Ще се изненадате колко много ще ви помогнат.
27 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Можете да получите доста добра оферта за работа днес или пък очаквайте благоприятно развитие на професионалните си дела. Всичко свързано с работата ви днес ще бъде положително. Материалното изражение на благоприятното стечение на обстоятелствата също е внушително. Може би днес ще успеете да покриете дълговете си(доколкото ги имате) и да си позволите позабравени удоволствия.
27 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Консултирайте се по делови въпроси, ако информираността ви не е достатъчна, за да не допуснете грешки. Не режете мостовете с онези, с които пътищата ви се разделят. Някога отново пак ще се срещнете и ще продължите заедно напред, такава е съдбата ви. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи.
27 май 2020
Последни новини