Ден за размисъл преди евровота

Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент.

Забранена е политическата агитация и публикуването в медиите на социологически проучвания.

В срок до днес, включително, Централната избирателна комисия регистрира наблюдатели и публикува на интернет страницата си техен регистър.

До 17.00 ч. днес партиите, коалициите и инициативните комитети подават в районните избирателни комисии /РИК/ заявление за регистрация на застъпниците на кандидатските листи. РИК регистрира до изборния ден застъпниците и им издава удостоверения. РИК води публичен регистър на застъпниците по кандидатски листи, който публикува на интернет страницата си.

В срок до днес определените СИК получават техническите устройства и всички други изборни книжа и материали, необходими за машинното гласуване.


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ди
  димов
  11 0
  10:20, 25 май 2019
  по един апартамент за всеки гласувал
 • 2
  98
  987-98009
  6 -1
  11:47, 25 май 2019
  Днес е Деня на Чорбаря
  .....
  Ти, Гочоолу, като минеш край Арнаутина, кажи му да приготви за тази вечер 300 оки хляб и да ги прати - 100 оки
  .....в Циганската махала ...
  при Топачоолу, 100 оки в Парцал махлеси в Гоговата кръчма и 100 оки долу, при хамалите.
  ..
  Ти, Дочоолу, замини край тези кръчми и кажи да почнат вече да дават от тази вечер вино, ракия. Повече ракия да им дава, чу ли? Па да им кажеш да не надписват много, че ги земват дяволите. По-онази година за нищо и никакво 2000 лева ни оскубаха, маскарите!
  ...
  Кажи им да си опичат ума, зере Градският съвет е наш!
  ...
  Замини и покрай касапите, кажи им, колкото имат мардалък, дроб, черва, кокали, нека ги съберат в един-два коша, че ще ги пратим по кръчмите да сварят на нашите по един казан чорба.
  ....
  Довечера управителят и околийският ще се завърнат от селата, аз ще ги зема с мене да пообиколим другите кръчми и кафенетата. ...
  ..
  Ще съберем от всичките канцеларии да пишат бюлетини; ще ги караме цяла нощ да пишат. Аз избрах хартия, таквази сивичка, жълтичка. Нашите бюлетини ще ги сгъваме като муски..
 • 3
  Гл
  Гласът на Хората
  2 0
  15:56, 25 май 2019
  Гласът на Хората ясно си дава сметка, че хората искат да бъдат забелязани.
  Цялата мисъл понякога е ангажирана от това. Снимат се по билбордове и плакати, обличат се странно, говорят превзето, купуват си скъпи автомобили, въпреки че понякога нямат пари за една вода, разправят нелепи истории, дават кухи обещания, лъжат на общо основание, правят шумни празненства, стрелят по звездите през нощта, дори, както се случи преди няколко години, си свалят гащите и си пъчат пръчката пред очите на Бога.
  Гласът на Хората призовава всички хора: забележете ги бе, дявол да го вземе!
 • 4
  Ев
  ЕВРОАТЛАНТИК
  3 -1
  16:27, 25 май 2019
  Каква е грешката бе АБДАЛ
 • 5
  Гл
  Гласът на Хората
  1 -2
  16:53, 25 май 2019
  Наскоро Гласът на Хората беше свидетел на следната картинка: горещо, прашно, мръсно. На оживена улица, пред един скапан блок, на чиято стена висеше табела - Погребална агенция, беше спрял 10 метров, чисто нов Линкълн. От скапания блок излизе мършава, натруфена, напудрена и със застинала усмивка абитуриентка. Последва мощен и продължителен звук от клаксон - Линкълнът напомни, че е готов. Изгърбена от бачкане, майката пожела на детето - на добър път. Сподвижници черпеха наляво-надясно със сладки за два лева......Здрваве и успех, здраве и успех - повтаряха в унес подпийналите статисти.
  Гласът на Хората не прави грешки. Проблемът е в разбирането.
  ","
 • 6
  Ма
  МАНГО
  3 0
  18:21, 25 май 2019
  „Политическите му убеждения не са продиктувани от никакви идеи и идеали. Единственото, което го ръководи, е грубият интерес да извлече полза: „И едните, и другите са маскари. ..Не се рита срещу ръжен!… Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата – не може! Не си ли с тях – спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска – я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи.”

  За над 100 години и 2 века – НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО – за съжаление!
 • 7
  67
  6789670890
  0 -1
  03:25, 26 май 2019
  Проверих си в ГРАО страницата по ЕГН и Първо име ....
  ...
  Пише че гласувам в Хасково и Адреса на секцията ....
  ...
  Обаче Аз вече 25 години не живея в България .....
  и като живеещ извън ЕС , нямам право да гласувам .....
  ...
  Хасковската Избирателна Комисия ??????
  Магии разни стават ?????

Хороскоп за 16.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
В движение и работа ще премине деня за повечето от вас. Прекалената ви активност може да ви създаде проблеми, бъдете внимателни с онези, които не споделят идеите ви. Спазвайте добрия тон и не се поддавайте на провокации, така ще запазите спокойствието и работоспособността си.
16.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не разчитайте на случайността, а действайте. Постарайте се сами да потърсите решение на въпросите, които ви интересуват, и едва тогава прибягвайте до помощ от другите. Откриват ви се възможности, които не бива да пренебрегвате. Успешни ще са пътуванията ви, но внимавайте с изправността на автомобила си, ако шофирате.
16.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнесете се с разбиране към проблемите на хората от обкръжението си и не злоупотребявайте с търпението им. На работното място ще се появят нови изисквания, с които ще трябва да се съобразявате. Няма да ви е лесно, но предвид уменията ви, ще се справите. В края на деня потърсете подходящи начини за разпускане.
16.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Търсещите промяната ще започнат на чисто в професионалната сфера и това ще осмисли живота им. Промени се предвиждат и в личните ви взаимоотношения. Загатната до сега връзка ще премине в друга фаза, за едни напред, за други, означаваща край. Не бъдете в нищо прибързани. Внимателно обмисляйте възможностите си.
16.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще осмислите много от нещата, които ви предстоят и ще се опитате да намерите най-доброто решение на решаващ въпрос. Не бъдете предубедени към определени подходи, а се опитайте да сте отворени към всяко едно нещо, което може да ви е от полза. Въпрос, касаещ личния ви живот не търпи отлагане, затова ще трябва да отнемете от работното си време.
16.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Новости от интимен характер ще разнообразят деня ви. За някои те ще са свързани с появата на нова личност, а за други с обяснения и не дотам желани емоции. Във всички случаи ще се съобразявате повече със себе си и по-малко с околните. Следвайте целите си и ще останете доволни от свършеното.
16.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Очертават се успешни ходове, а вие отдавна давате заявка за тях. Ще ви се предложи възможност, която, ако добре използвате , резултатите ще ви радват. Подкрепата на близките ще ви стимулира към действие. За някои се очертава вълнуващ разговор с човек, към когото не сте безразлични.
16.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят се очертава като особено ползотворен за повечето от представителите на зодията. Днес кипите от енергия и хъс за работа. Справяте се чудесно с професионалните си задължения и имате голям успех в контактите си с делови съмишленици. От голямо значение ще се окаже способността ви да мислите бързо.
16.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Бъде практични и не лишавайте околните от възможността да се включат в работата ви. Денят предразполага към споделеност във всичко. Дистанцирането ще ви направи тъжни. По-малко говорете и никакъв случай за неща, които не мислите. В противен случай ще си навлечете неприятности.
16.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще работите за собствените за интересите си, без да се съобразявате с околните. Постигнатото може и да ви удовлетвори, но дали няма да нараните някого с поведението си. Ако това ви интересува, станете по-дискретни и учтиви в отношенията си. Пазете се да не попаднете на по-хитри от вас хора.
16.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Без да губите настроение, ще се включите в събитията на деня. Срещите ще ви носят добра перспектива за бизнеса ви, но разбира се, ако покажете активността си. Бъдете добри и не губете мярката в общуването, като не се поддавате и на ласкателства. Бъдете себе си и няма да ви липсват хубави емоции.
16.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Очевидно доброто ви настроение е заразително. Съсредоточената ви работа върху нещо, което според вас е печелившо, дава резултати. Останете верни на себе си и не пропускайте да споделите вълненията си с близък човек. Бъдете повече време с партньора си, дори това да ви струва усилия. Сега е момента.
16.09.2019
Последни новини