Проруска партия се рекламира с разстрел на журналисти

Проруската партия "Възраждане" се рекламира в кампанията с клип, в който мъж, въоръжен с две автоматични оръжия, избива десетки хора в заседателна зала.

Пред "Свободна Европа" лидерът на партията Костадин Костадинов обяснява, че това е послание към медии като "Свободна Европа". "С този клип казваме, че в България има медии като "Свободна Европа", които работят за унищожаването на българската държава. Този клип е насочен точно към медии като вашата. Това не е предизборен клип, а клип, насочен срещу "Свободна Европа", казва Костадинов.

Клипът носи всички реквизити на агитационен материал. Той съдържа посланието на партията: "Възраждане. Само ние можем". Посочен е номерът на партията в бюлетината и притежава задължителното послание, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

Кадрите с разстрела са взети от комедийния сериал "Слуга на народа", в който главната роля се изпълнява от Володимир Зеленски, който наскоро бе избран за президент на Украйна. Сериалът е особено популярен в Украйна и Русия, но не е излъчван в България.

Клипът на "Възраждане" не съдържа уточнения за това, че кадрите са част от художествено произведение, което е защитено с авторски права. За сметката на това "Възраждане" пише: "Клипът показва само Любов - народната любов. Любовта иска жертви (усмивчица)".

Съдържание, разпространено чрез социални мрежи, не подлежи на регулиране от ЦИК, обясниха представители на институцията, цитирани от "Свободна Европа".

Партията на Костадинов бе основана преди пет години. Тя се обяви за излизане на България от НАТО и ЕС и за преориентиране на страната към Русия. Костадин Костадинов е общински съветник във Варна. Той е бивш член на НФСБ и ВМРО, която през 2011 г. го издигна като кандидат за кмет на Варна. На парламентарните избори през 2017 година "Възраждане" получи малко над 1% от действителните гласове.
 

Източник: mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини