Роми на протест в центъра на Бургас - спряха им водата за неплатена сметка 100 000 лв.

Роми от бургаския квартал "Победа" излязоха на протест в центъра на града, след като местната ВиК им спря водата. Мярката е била наложена заради натрупана сметка от над 100 000 лева за няколко месеца.

Според водоснабдителното дружество по 10-15 нередовни клиенти са се прикачвали към водомери на редовни платци. Така се получили огромни сметки, които сега никой не иска да плати.

Гневни, че са останали без достъп до питейна вода, жители на "Победа" излязоха да протестират пред общината, където декларираха, че са готови на разсрочено плащане на дълга и в същото време поискаха оставка на ръководството на ВиК. Под прозорците на кметството те демонстративно се изкъпаха с минерална вода, викайки  „Искаме вода”, „Сложете ни водомери”, „Вижте ни колко сме мръсни”.

При протестиращите отиде кметът Димитър Николов, който категорично заяви, че няма да допусне нарастване на напрежението. „Първо няма да допусна напрежение в Бургас, няма да ме уплашите с протест пред кабинета ми. Всеки трябва да спазва правилата", заяви Николов, цитиран от сайта Burgasinfo.

Градоначалникът бе прекъснат от мъж, който му отговори, че в такъв случай „няма да излезем на работа и да чистим преди празниците, целият град ще бъде мръсен. Аз не съм се къпал вече три седмици, вижте ме."

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини