Концепцията на Каракачанов за циганизацията влиза в МС

Циганизацията трябва да бъде спряна незабавно. Това се казва в позиция на министъра на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Той посочва, че е внесъл концепцията си в Министерския съвет и ще настоява тя да се приеме.

През февруари Каракачанов представи за обществено обсъждане документа, а през април Концепцията беше представена и за разглеждане от отделните министерства. Предстои тя да бъде вкарана официално в дневния ред на правителството.

Според лидера на ВМРО ситуацията в село Розино, където дори циганите настояват за изселването на циганска фамилия, която тероризира цялото село, е показателна, че има нужда от превантивни мерки от държавата.

В позицията се посочва, че Концепцията предвижда и слагане на таван на социалните плащания към един човек или домакинство на годишна база.

По отношение на образованието са заложени следните стъпки:

- задължително посещение на детски градини за децата от 4-годишна възраст.

- безплатни детски градини за всички деца.

- връщане на лицата до 16 години в училищата.

В позицията се напомнят и мерките относно раждаемостта - при жени, които са оставили за отглеждане в дом повече от две деца, да се предложат безплатни мерки за доброволно ограничаване на възможността за нежелани бременности.

Предлагат се и задължителни ваксинации при децата и при възрастните от циганското население, а при отказ да важат правилата за отнемане на помощите.

Предвижда се и създаване на 3-годишна Национална програма за постепенно премахване на кварталите с преобладаващо циганско население и ограничаване на незаконното строителство, както и редица други мерки.

В позицията на Каракачанов се посочва, че за осъществяването на въпросните мерки ВМРО заедно с "Обединени патриоти" вече са внесли законодателни промени, като въвеждане на административни наказания "безвъзмезден труд в полза на обществото" и "задържане под стража" в структурите на МВР за извършени административни нарушения; разширяване на обхвата на неизбежната отбрана, отпадането на маловажните кражби и др.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Еж
  ЕЖКО- БЕЖКО
  0 -2
  16:36, 2 юли 2019
  А БАТ БОЙКО дали е съгласен с КОНЦЕПЦИЯТА на КЪРКАЧАНА------- Ха сме ЗАТРИЛИ циганетата ха сме ПАДНАЛИ от власт а паднем ли няма Брюксел няма каране на влак и мотокар няма издаване на паспорти на македонци Лелиииииии кош праим тугива
 • 2
  Di
  Dimmu
  0 0
  21:12, 2 юли 2019
  Що ли не му вярвам на тоя лицемер?! Нещо друго ще излезе от тоя пореден интелектуален напън.

Хороскоп за 29.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
29 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
29 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
29 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
29 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
29 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
29 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
29 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
29 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
29 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
29 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
29 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
29 мар 2020
Последни новини