„Коалиция за България“: Гоним средното ниво на Европейския съюз чрез стабилна икономика

  „България трябва да догони средното ниво на Европейския съюз. Няма да бъда прекалено оптимист, но това трябва да се случи в следващите 10 години. Догонването първо се базира върху икономиката, защото без икономика няма как нещата да вървят добре, колкото и да желаем заплатите са скочат и да доближат поне 1/3 от средноевропейските“. Това заяви икономистът проф. Боян Дуранкев, водач на листата на „Коалиция за България“ на среща в Хасково със съмишленици, приятели, гости.

  „Иначе имаме развитие на услугите, най-вече на банкови, застрахователни, адвокатски, в което няма лошо, но основната - базисната част на икономиката я няма“, заяви проф. Дуранкев, който е преподавател в УНСС и ВУЗФ.

  Той подчерта, че до около 2000 година България е имала работещи сектори в областта на електрониката, химията, машиностроенето, добивна промишленост, хранително-вкусовата промишленост и нейната продукция, както и селското стопанство. „Казвам го, защото сега голяма част от тези предприятия са ни скъпи покойници. В прага на етап почти пенсиониране е един такъв гигант като „Неохим“ в Димитровград. Кандидат за списъка на покойниците са и ТЕЦ-овете. В списъка ще дойдат и предприятията, които произвеждат хартия и картонени опаковки. Ако погледнете, ние ще останем без реално производство. За да имаме догонващо развитие, трябва да опазим поне това, което имаме“, категоричен беше икономистът. Той подчерта, че той и колегите му ще се борят за промяна на някои регламенти, които затриват наши крупни предприятия като „Неохим“.

  „Ако затворим завода, това означава да отворим пазара свободно за внос на същите продукти от Турция, Русия, Китай, Индия“, смята още икономистът. Той обяви още, че ще продължават да се борят за „Южен поток“ и АЕЦ „Белене“.

  Трябва да се насърчи още качествената раждаемост, отговорното родителство и оставане на специалистите в България, защото поне 1/3 от студентите, преди да завършват бакалавър са си намерили работа в чужбина и отделно голяма част от тях не се връщат от бригадите в САЩ, заяви преподавателят. Според него българите бягат в чужбина, тъй като тук не могат да се реализират добре, не могат да си намерят работа, която да им осигури достоен живот. „Затова акцентираме върху „данъчна ваканция“ за младите специалисти. Ако например си учил 5 години висше образование, 5 години да не плащаш никакви данъци“, предлага икономистът. Той призова още строителство на социални жилища, включително по линия на качественото възпроизводство на българите. Ако си отговорен родител, защото държавата да не ти даде апартамент на половин цена“, риторично попита проф. Дуранкев. Той заключи, че целта на „Коалиция за България“ е България да изглежда другояче, но през позициите на Европейския парламент.

  На срещата в Хасково присъства още председателят на „Коалиция за България“ Румен Петков. Той призова за предстоящите Европейски избори хората да гласуват за бюлетина №10, защото в листата са хора с интелектуална мощ. „Ние предлагаме компетентност, почтеност и енергия.", заяви той и допълни, че досегашните евродепутати са тотална катастрофа и са проспали годините. „И вместо да спасим „Марица 1“ и „Марица 3“, ние сега ще съсипем и трите централи, защото плащаме безумно скъп ток на американските Марици. И това го дължим на Иван Костов, защото неговото правителство подписа тези договори и ние плащаме вредните емисии“, заяви Петков. Той поясни, че евродепутатите е трябвало да атакуват държавната помощ пред Европейската комисия, за да паднат договорите и да се овладее цената. „По този начин ще спасим въгледобива и повече от 10 000 работни места, ще спасим и българската енергетика“, категоричен е той.

  Петков обяви, че е за мораториум върху сделката за закупуване на F-16, която според него е най-скъпата „прахосмукачка“ в света. Той даде пример с Румъния, където от 12 самолета летят само 4, тъй като другите чакат резервни части.

  На срещата в Хасково присъстваха и други представители на коалицията - Любомира Ганчева, д-р Камелия Стаматова и областният председател на ПП „Движение за социален хуманизъм в Хасково Иван Педев.

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

  Хороскоп за 17.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Делата ви ще се развиват в неочаквана последователност, предвид промените, които предстоят. Колкото и да не сте обнадеждени, няма и да сте разочаровани. Довежданата придобивка ще събуди интереса ви към някого или нещо, който ще се задълбочи през следващите дни. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, особено към човека, който ви интересува.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не приспивайте вниманието си за некоректни партньори, в състояние сте и можете да предотвратите задкулисната им игра. Личните ви дела ще потръгнат, на предстояща среща ще се изяснят съществуващи недоразумения и всичко ще бъде наред. Правилно подредени, приоритетните ви ангажименти ще ви донесат добри дивиденти.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се чувствате в добро настроение и ще търсите начин да го споделите с любимите си хора. Споделяйки интересните си идеи, ще срещнете разбиране и готовност за подкрепа. Наясно сте, че вътрешния ви глас е най-точния ориентир за нещата, които ви вълнуват и ще го следвате.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се тревожете, ако не ви се удаде да решите въпроси, занимаващи ви не от вчера и днес. Очевидно е нужна подкрепа, и ако знаете от кого точно, не се колебайте да я потърсите. Не давайте воля на всичките си мисли, оставете част от тях за споделяне, но друг път. Обичани сте и това ви зарежда с енергия.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате потенциал и възможности да се справите с предизвикателства, които ще се изправят пред вас. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Деловите представители ще получат оферта за печеливша сделка.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Решени сте да се справите с всичко, но да осигурите независимостта си. Подобни вълнения не са рядкост при вас, за това без колебание ще отхвърлите ограниченията и ще заявите претенциите си за по-добро настояще и бъдеще. Силите ще ви стигнат и за други начинания, с които ще напътствате нечии действия. Да се чуди човек от къде толкова енергия и хъс.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Влияете се от оценките на другите и на свой ред давате мнението си, без това да е нужно. Пазете се от конфликти, защото няма да ви донесат очакваните облекчения. Доверете се на сътрудниците си и ги оставете да поемат част от работата. Но не го правете като благодеяние, уважавайте достойнството им.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекалено високи са изискванията ви както към собствената ви, така и към чуждата работа. Това е чудесно, тъй като ви кара да изпипвате всеки елемент от работата си, но може да ви създаде неприятности с хората, с които работите. Подходете с такт и разбиране към доводите им, като същевременно се опитайте да ги накарате и те да разберат вашите.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако позволите на излишната си енергия днес да ви повлияе, това може да бъде доста неприятно. Намерете начин да я изразходвате подобаващо, без това да нарушава добрите ви взаимоотношения с околните. Печелите симпатиите на някой, когото не сте виждали досега. Възможно е бързо да си допаднете взаимно и да откриете доста интересни неща.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Съсредоточени сте, затова и работата ви ще е успешна. Полагате основите на нещо, на което ще се радвате за в бъдеще. От вас се изисква да сте отдадени на заниманията си. Близките ви очакват повече внимание и изглежда напълно го заслужават. Не възлагайте прекалено големи надежди на дадено събитие.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се чувствате в отлично настроение, принос за което ще даде и срещата ви с човек от миналото ви. Интересът ви към него не намалява, напротив. Ще се радвате на взаимност и е възможно връзката ви отново да се поднови. Пазете нервите и здравето си, осигурете си почивка и спокойствие.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се радвате на обикновени неща, създаващи ви душевен комфорт. Някои от вас ще имат срещи с хора, които не са виждали от дълго време или пък виждат за пръв път. При всички случаи ще намерите общи теми и ще се обвържете с взаимен интерес. Финансови придобивки ще повишат настроението ви.
  17 окт 2019
  Последни новини