Почина Стантън Фридман, известният изследовател на НЛО

Стантън Фридман, известният изследовател на НЛО, почина на 84 години. 

Фридман се връщал от лекция в Колумб, щата Охайо, когато внезапно умира на летище Торонто Пиърсън в понеделник вечерта (13.05.2019).

Ядрен физик, работил за големи компании, от 1970 год. Фридман се посвещава изцяло на изследване и разследване на НЛО. Оттогава базираният във Фредериктън, Ню Брънзуик, Канада професионален уфолог изнася лекции в повече от 600 колежи и в над 100 професионални групи в 50 щата, 10 провинции и 19 страни извън САЩ. Освен това той работи като консултант по темата. Той публикува повече от 80 документи, свързани с НЛО и участва в много радио и телевизионни програми.

Фридман е предоставил също така писмени показания на изслушванията в Конгреса и се явява два пъти в ООН.

Той нарича себе си "Физик на летящата чиния", заради степента си по ядрена физика и работата по ядрени проекти. 

Фридман предпочита да използва термина "летяща чиния" в работата си, като казваше: "Летящите чинии са по дефиниция неидентифицирани летящи обекти, но много малко неидентифицирани летящи обекти са летящи чинии."

На него се приписва заслугата, че изведе на светлина прочутият НЛО инцидент в Розуел през 1947 г., който породи лавина от теории за прикриването от страна на американските военни.

Стантън Фридман беше в България през 2016 год на Международната конференция за НЛО в София, организирана от проф. Лъчезар Филипов. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини