Издължените черепи от Паракас произхождат от района на Черно и Каспийско море (видео)

През 20-те години на миналия век перуанският археолог Хулио Телло открива гробници в Паракас, Перу, пълни със скелети, които имат най-големите удължени черепи, намерени на Земята. Оттогава са открити много по-продълговати черепи в този район, за които се смята, че датират от преди около 3000 години. От 2013 г. изследователят Л.А. Марзули, биологът Браян Форстер и екип от изследователи работят за научно разбиране и обяснение на тези древни издължени черепи от Паракас. Техните първоначални ДНК анализи разкриват, че удължаването не е било причинено само от изкуствена черепна деформация, а е генетично предавано, като черепният обем е с до 25% по-голям и с 60% по-тежък от конвенционалните човешки черепи. Това означава, че те не биха могли да бъдат умишлено деформирани чрез вързване или притискане на главата, тъй като черепната деформация може да промени формата, но не променя обема или теглото на черепа.

Нови резултати

Миналата година в Лос Анджелис на симпозиума "Издължени черепи", Л.А. Марзули, Браян Форстер и техният екип от изследователи обявяват някои нови резултати от ДНК тестовете.

Какви са били тези хора, които хиляда години преди Христа са извършвали мозъчни операции с висок процент успех?

Биологът Браян Форстер, който всъщност живее в Паракас и който откри някои от тези удължени черепи, сега публикува видео от малкия музей, където са събрани 49 от тези черепи и други артефакти. Ето какво разказва самият той:

Хората със 100% индианско родословие имат кръвна група O. Форестър информира за покрито проучване, което му било представено. То установило, че хората от Паракас са били 43% кръвна група O, 28,5% кръвна група А, 7.1% кръвна група В и 21.4% кръвна група АВ. Последната цифра е зашеметяваща, тъй като AB е най-рядката кръвна група, средно 3% в света. Само народът Аини в Япония се доближават до това с 18%.

Форстер показва акомалиите, които според него не са резултат от културна традиция да се деформира главата, а да генетично обусловени.

Със сигурност може да се твърди, че продълговатите черепи от Паракас не са 100% индианци. Те са били микс или дори можеше да се каже, по някакъв начин, хибрид от различни хора. Кръвните им групи също са много сложни, трябва да са кръвна група „О”, ако са 100% индианци и това не е така. Вероятно разглеждаме подвид на човечеството по отношение на Паракас… Изглежда, че има много ДНК доказателства, че са от граничната зона между Източна Европа и западна Азия. По-конкретно говоря за района между Черно море и Каспийско море, където са живели древните хора с продълговати черепи, мисля, преди около 3000 години. Така че мисля, че разглеждаме модел на миграция, който започва в зоната на Черно море и Каспийско море и след това преминава през Персийския залив и се движи на изток, като накрая достига брега на Перу. Така че това е хипотезата, която по кято работим сега. (докладът бе публикуван и изваден от академичните архиви, резултатите ми бяха изпратени)

Бяха тествани 13 от удължените черепи от Паракас и те трябваше да бъдат 100% тип „O“, ако са на местни индианци, но се оказва, че има голям проценти от тип „А“, малък процент от тип „В“, много висок процент от тип "AB" и по-малко от половината е "O." Така че Паракас са били невероятно сложна етническа комбинация хора ...

Има редица различни хаплогрупи в ДНК тестовете на продълговатите черепи Паракас и тези хаплогрупи - генетичното потекло, те не се вписват в историята на Перу в каквато и да е форма… Така че моята теория е, че това е подвид на човека, който накрая ще наричаме Homo-Sapiens-Sapiens-Paracas, и те са живели в района между Каспийско и Черно море. Те са били нападнати от някого… и били принудени да бягат.

Изучавайки ветровете и океанските течения, стигнах до следната концепция… те се предвижвали на юг, докато достигнали Персийския залив и след това преплавали Персийския залив. След като напуснали тази зона, вероятно техните кораби били отнесени от преобладаващите течения и ветрове, които биха ги отвели на изток в Тихия океан. В течение на определен период от време, може би десетки или стотици години, те започнали да се размножават с хората от Тихия океан и затова получаваме толкова сложни резултати за кръвните групи…

Те стигнали до Таити, от Таити успели да отплават на юг до Нова Зеландия и след това течението на Хумболт ги отвело до брега на Южна Америка. Търсели добро пристанище, пристан за своите кораби или лодки, а когато достигнали най-големия естествен залив на брега на Перу - Паракас, спряли там и решили да се установят, защото почти никой не живеел там по това време… с течение на времето трябва да са се смесили с местни местни хора, в противен случай кръвната им линия щеше да е концентрирана...

В крайна сметка те открили Паракас вероятно около 900 г. пр. Хр. и живеели в относителен мир… през 100 г. сл. Хр. от север нахлува народът на Наска и когато Наска навлиза в района, те избиват продълговатите хора, които са само от кралската класа.

Ние имаме 3 медицински експерти с нас - д-р Малком Уорън (хиропрактор), Рик Удуърд (антрополог) и д-р Майкъл Алдей (лекар) и тримата изрично заявиха, че заради аномалиите, открити при някои издължени черепи от гробището на Чонгос в Перу, нямат друг избор, освен да заявят, че някои от тези древни Паракас са подвид на човечеството… Аномалиите им са генетични, те трябва да са се родили с тези аномалии. Те имали тъмночервена коса, къдрава и много по-тънък косъм от индианците… Кралските особи в Паракас били с издължени глави, не обикновените хора… Кралските фамилии на Паракас живеели в подземни жилища и мисля, че причината за това е, че са имали светла кожа, вероятно чувствителни очи  - поради екстремното слънце са живеели под земята.

А произходът на хората с удължени черепи може да е много по-странен. Всъщност при пет от черепите няма идентифицирани хаплогрупи, за тях във въпросното изследване пише, че призходът им е "неизвестен". Това е повече от странно, защото има доста добро познание за съществуващите на планетата хаплогрупи: напр. хаплогрупата А се счита, че е имал Y хромозомния Адам и се среща сред съвременните бушмени. Хаплогрупа BT е предшественик на всички неафрикански хаплогрупи и т.н. Митохондрийната хапло подгрупа А1 е разпространена в северна и централна Азия, подгрупа A2 — в Сибир, и е една от 5-те митохондрийни хаплогруппи на коренното население на Америките, заедно с B, C, D и X. И нито една от тях не е открита в 5 от удължените черепи от Паракас?

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини