Обявиха нов ДНК анализ на мистериозните черепи от Паракас

Изображение 1 от 2

  Удължените черепи от Паракас са неразгадана мистерия. През 1928 г. археологът Хулио Тельо попада на поразителна находка по южното крайбрежие на Перу в пустинята Паракас. Огромна гробница със сложна структура пази странни останки - удължени черепи с необичайно големи размери. Те са над 300 на брой, а възрастта им е оценена на около 3000 години.

  Загадъчните черепи дават основа на конспиративни теории, според които те принадлежат на извънземни, на изчезнала раса, на различен от Хомо Сапиенс вид.

  Сега екип изследователи обяви, че най-накрая има резултат от ДНК анализ на хората от Паракас. Л. А. Марзули е привърженик на теорията за Нефилимите. Той и екипът му твърдят, че имат резултатите от ДНК тестовете на удължени черепи от Паракас.

  Интересно е твърдението, че перуанското министерство на културата е одобрило част от работата на екипа на Марзули, която да установи  генетичната история на хората Паракас. Това обаче не е потвърдено от министерството, а в коментари даже се отхвърля като невъзможно.

  Резултатите от ДНК действително бяха невероятно сложни, пише Браян Форстър от екипа на Марзули. Ще ми отнеме известно време, за да разбера какво означават резултатите.

  "Това, което те показват със сигурност, е, че хората с удължени черепи не са 100% местни. Те са микс или дори може да се каже - хибрид от различни хора. Техният тип кръв е много сложен. Би трябвало да имат кръвна група "О", ако са 100% местни, но това не е така."

  Вероятно е да открием нов подвид на човечеството в Паракас, пише изследователят, който твърди, че има много  ДНК доказателства от източна Европа и западна Азия. Форстър има предвид района между Черно море и Каспийско море, където живели древни удължени черепи преди 3000 години, според съобщението му. Затова той вижда модел на миграция, започнала оттам преминала през Персийския залив и след това продължила на изток и в крайна сметка достигнала брега на Перу. Това е хипотезата, която Форстър развива сега.

  Били направени тестове на 10 черепи от Паракас, кръвта показала високи проценти от тип "А", малък процент от тип "В" тип "AB" и по-малко от половината е "O". Хората от Паракас са невероятно сложна етническа смес, подчертава Форстър. Има редица различни хаплогрупи, открити в ДНК на удължените черепи, които не се вписват в историята на Перу под никаква форма.

  "Изглежда, че най-големите продълговати черепи на планетата са открити, "А" в Паракас, Перу и "В" в Кавказкия район между Черно море и Каспийско море.  ... така че моята теория е, че има подвид на човека, който ще наречем Хомо-Сапиенс-Сапиенс-Паракас, и той е живял в района между Каспийско и Черно море. Те бяха нападнати от някой и така те били принудени да избягат", обяснява хипотезата си Форстър.

  Като изучил вятъровете и океанските течения, измислил следната концепция - те са мигрирали на юг, достигнали Персийския зали. Отплавали през Персийския залив и след като го напуснали, лодките им вероятно били отнесени от теченията и ветровете на изток в Тихия океан. В течение на определен период от време, може би десетки години или стотици години, те започнали да се размножават с хора в Тихия океан. Затова са толкова сложни за разчитане кръвните типове. Стигнали до Таити, от Таити можели да плават на юг към Нова Зеландия. След като достигнали Нова Зеландия, течението на Хумболд ги отнесло до крайбрежието на Южна Америка. Търсели добро пристанище за разтоварване на корабите или лодките си и когато стигнали до най-големия естествен залив на крайбрежието на Перу, който е Паракас, спрели и решили да се установят, защото почти никой не живеел там.

  С течение на времето те трябва да се размножавали с местните местни хора, иначе тяхната кръвна линия би била концентрирана.

  Хората с удължени черепи пристигнали в Паракас вероятно около 900 г. пр.н.е. и живеели в относително спокойствие до 100 г. сл. н.е., когато започнала инвазията на хората Наска от север. Те изклали удължените хора, които били единствено от кралска класа.

  В екипа има 3 медицински експерти - д-р Малком Уорън (Chiropractor), Рик Удуърд (антрополог) и д-р Майкъл Олдрай (доктор по медицина) и всичките трима заявяват, че поради аномалиите, открити в някои от удължените черепи на древни Паракас, те са подвид на човечеството.

  Те са били родени с тези аномалии. Имали са тъмночервена коса. Удължените черепи са на кралски особи, не на обикновени хора. Кралската фамилия на Паракас живеели в подземни домове и според изследователя причината за това е, че имали светла кожа и вероятно чувствителни очи.

  Това съобщава в общи линии Браян Форстър във видеото си. Тази теория обаче клони към митовете за Нефилимите, които оставили своите превъзходни гени във всички секси кафяви жени, твърдят критици.

  Констатациите всъщност са в съответствие с идентификацията на някои наследствени популации от местни родоначалници, които идват от Централна Азия. Преди пет години National Geographic съобщи за генетичните изследвания на нативните американци: "Почти една трета от гените идват от западните евразийски хора, свързани с Близкия изток и Европа, а не изцяло от източноазиатските държави". 

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 17.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес съсредоточете повечето от усилията си върху професионалната сфера, защото съществува риск от неуспех. Огледайте нещата от всичките им страни до най-малките подробности. Изберете най-подходящия момент за действие, от това ще зависи много. Някои от вас получават финансови приходи от успешно реализирани сделки с наеми и продажби на имоти.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Заели сте се с много дела едновременно и имате всички шансове да успеете, стига да овладеете емоциите си. Не допускайте външни вмешателства в работата си, особено, ако е свързана със значителни суми. Вие най-добре знаете какво трябва да се направи. Потърсете контакт с приятел, с който отдавна не сте се чували.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Делата ви днес ще бъдат успешни, ако проявите търпение и оставите обстоятелствата да работят във ваша полза. Харчете по-малко от заработеното и ще имате повече. Ако споделите вечерта си с любимия човек ще неутрализирате напрежението от деня и ще се заредите с нови сили. Очакват ви приятни емоции.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  В подкрепа на работата ви ще се мобилизирате и я приключите навреме. Имате добра енергия, а и физическата ви форма позволява да се натоварите повече, няма да се отрази на неблагоприятно на общуванията ви. В желанието си да сте полезни на някого ще направите и невъзможното, дано го оцени.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Силни емоции и добро настроение ще преобладават сред Лъвовете. С отворени сетива сте за новостите и няма да пропуснете добрата възможност, която ви се предлага днес. Активността ви ще е провокирана и от желанието ви час по-скоро да видите осъществени намеренията си. Не пренебрегвайте човека, който ще ви потърси за подкрепа.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Някои Деви днес ще бъдат заинтригувани от делово предложение, което идва тъкмо навреме. Имате възможност сами да прецените дали поемате риск или не, и да се справите със ситуацията. За предпочитане е да не намесвате роднините си, които едва ли ще са в състояние да погледнат обективно на нещата.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Независимо дали се занимавате с работа или развлечения, със сигурност вие ще сте един от хората, които дават идеи. Бъдете готови да се съобразите и с всяко чуждо мнение. Само така ще постигнете нужното спокойствие в обстановката около вас. Някои от вас ще предприемат кратко пътуване.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нещата ви ще се развиват такива, каквито сте ги планирали. Ще получите финансови придобивки и ще можете да се поглезите. Това ще повиши самочувствието ви и ще ви настрои на хазартна вълна. Може би трябва да преразгледате отношенията си с някои хора и да преосмислите връзки, които ви потискат.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Професионалната ви работа ще запълва основната част от времето ви днес. Без изненади ще протича деня и на творците, отдадени на творчеството си ще се посветят на идеите си. Вложените усилия ще бъдат гаранция за сполука. За други издигане в службата и финансови придобивки. Изненадайте приятно партньора си.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Опитайте се да разведрите атмосферата около вас, повече напрежение е нездравословно. Намерете себе си и своето място сред другите. От правилната ви преценка ще зависи бъдещето на много хора. Разпределете времето си, като не пропускате да обърнете внимание на близките си и на нуждата ви от почивка.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се организирате и ще свършите всичко, което планирате за днес, без това да се отрази на връзките ви с околните. При постигане на договорености не изхождайте единствено от личните си интереси, защото няма да се стигне до сделка. Използвайте деня си и за подготовка на предстоящо пътуване.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За повечето от представителите на знака този ден обещава да бъде спокоен и без излишни изненади. Въпреки това обаче бъдете готови за нещо, от което зависи начина, по който ще протича бъдещата ви работа. Опитайте се да възстановите добрите си отношения с човек, който е бил ценен за вас по един или друг начин. Удовлетворението ви от вечерта ще е пълно.
  17 окт 2019
  Последни новини