Корнелия Нинова: Властта прикрива намесата на Турция. Преглед на печата

Скандал. 

"Дума":

Корнелия Нинова: Властта прикрива намесата на Турция

Смятам, че нашите власти прикриват намесата на Турция в решението по Закона за вероизповеданията, заяви в село Дивотино лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й това е резулат от провеждана години наред васална външна политика. Нинова подчерта, че добросъседските отношения са много важни, но външната ни политика има нужда от друг характер, като се отстоява интересът уважително, възпитано, дипломатично и твърдо.

Според Нинова истината е най-доброто решение и трябва да се каже имало ли е намеса на Турция и каква е била тя.

"Щом те отказват да се извинят, значи държат на своята позиция. А най-вярното доказателство за това, че е имало намеса, е самият приет закон. Вижда се какви промени той претърпя в промеждутъка, в който са водени разговори. Ефектът, който турската страна е търсила, е постигнат. Въпросът е защо ние сме го допуснали като държава", каза Нинова.

Тя допълни, че БСП ще се върне в парламента, когато управляващите приемат законови гаранции за честни избори.

Корнелия Нинова и Елена Йончева се срещнаха днес с жители на пернишкото село Дивотино във връзка с навлизане на концесионера на Пернишкия въглищен терен "Мин Индъстри" в земеделски земи, на които не е променено предназначението.

Вот. 

"Сега":

Радан Кънев оглави листата на "Демократична България" за евровота

Радан Кънев (ДСБ) ще е водач на евролистата на "Демократична България", на второ място е Стефан Тафров, а трета ще е Албена Симеонова от ПП "Зелените". Това обяви лидерът на "Да, България" Христов Иванов, бивш правосъден министър.

"Задачата на Кънев е да превърне ДСБ в притегателен център за десния вот, който да е алтернатива на ГЕРБ. Не сме направили компромиси просто за да сме заедно, а за да гледаме напред", обясни Иванов.

Радан Кънев пък каза, че не се е готвил да участва в изборите за Европейски парламент - освен като застъпник на Светослав Малинов.

Оказа се, че спряганият за възможен водач Светослав Малинов, който в момента е евродепутат, е "наказан" заради отсъствието му при гласуването за пакета "Мобилност" в Европарламента. Малинов не успя да участва в решителното заседание в понеделник, като се оправда с проблем при пътуването.

"Убеден съм, че някои от нашите опоненти щяха да използват тази тема, за да дискредитират нашата листа", коментира Малинов, като призна, че отсъствието му от гласуването в ЕП е негова злополучна грешка.

"Монитор":

ГЕРБ се цели в европарламента със 7-8 депутати

Резултатите на ГЕРБ от тези евроизбори ще бъдат по-добри от всякога. Целта ни е да вкараме 7-8 депутати.

Очакваме мръсна компроматна война от опонентите. Това каза в Поморие заместник-председателят на политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов. Той заяви, че винаги преди избори срещу него имало атаки. Цветанов даде пример със случая в Костинброд. Заместник - председателят на ГЕРБ подчерта, че е имал пълна подкрепа в партиен план. Той информира, че на 31 март от 12.00 часа в София ще бъде представена евролистата на ГЕРБ. Тогава щяло да стане ясно и кой ще е водачът. В нашата евролиста няма кандидати с повдигнати обвинения за пране на пари, добави той.

Днес Цветанов откри в Поморие областния семинар на бургаската структура на партията. На дискусията присъстват народни представители, кметове, общински съветници, председатели на клубове, членове и симпатизанти на партията.

Становище. 

"24 часа":

Кримигероите няма да бъдат "забравени" в интернет, следва от становище на Комисията за личните данни

Правото да бъдеш "забравен" в Интернет не е абсолютно и има основание за отказването му, когато става дума за медийна информация от обществен интерес, необходима за информиране на обществото за извършени престъпления и за личността на извършителя. Това е преценила Комисията за защита на личните данни. Тя е разгледала идентични искания за становище от различни медии по приложението на правото на изтриване (или правото "да бъдеш забравен") в контекста на обработване на лични данни за журналистически цели, става ясно от публикувано становище на сайта на комисията. В становище от 27 март пише: Някои от медиите информират, че при тях са постъпили искания за упражняване на правото на изтриване от лицето Д.М.В. във връзка с публикувани за него статии и снимки от същите, които касаят осъждането му с влязла в сила присъда за престъпление срещу личността по смисъла на глава II от Особената част на Наказателния кодекс на Република България.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини