Рекетиран от полицаите търговец: Като им платихме, проверките спряха

В началото започнаха много чести проверки в заведението. Всеки път се искаше по нещо - някакъв вид почерпка. Накрая се стигна до това да се отчитаме всеки месец със съответна сума. Това каза един от рекетираните търговци Христо Павлов, собственик на заведение в столичния квартал "Стрелбище", пред NOVA.

Полицаите проверявали заведението по два пъти седмично.  Преди около 3 месеца собствениците на заведението започнали да плащат около 600 лева месечно.

"Винаги, когато са идвали на проверка, са спирали работата на заведението умишлено. Имали сме проверки от по-сериозни институции и не сме затваряли", разказа Павлов.

Собственикът на заведението е бил заплашван, че, ако не плаща, ще продължат проверките от 4 РПУ. "От както плащаме, няма проверки", добави той. 

"Казаха, че е време и ние да започнем да се отчитаме, както го правят другите. Заплашвали са ни, че ако не платим, проверките няма да престанат. А това си е тормоз и за нас, и за клиентите. Откакто се разбрахме, проверка от Четвърто районно не е идвала", каза още той. 

"Всеки път, когато идваха, искаха по нещо и накрая ни казаха, че трябва да се разберем и всеки месец да си отчитаме такса. Първият път искаха около 1200 лева, накрая се разбрахме на около 600 лева. Плащал съм общо 3 пъти, като дадената сума е 1800 лева", поясни собственикът на заведение пред bTV. 

Веднага след първото даване на пари се обърнахме към полицията. Започна разследване, дадохме показания и после ги задържаха", добави младият бизнесмен.

Той бе категоричен, че заведението му е напълно изрядно. 

"Реших да говоря, защото не живеем в 1995 г., този рекет е характерен за това време", обясни Павлов

В сряда бяха задържани общо петима служители на отдел "Икономическа полиция" от столичното 4 РПУ, сред които и началникът на звеното. Четирима от тях са с обвинения, а петият се измъкна, тъй като се е споразумял с прокуратурата и свидетелства срещу колегите си. Вчера трима от задържаните бяха оставени за постоянно в ареста, докато четвъртият е приет в болница.

Източник: http://kanal3.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини