Германия сряза Тръмп за "Северен поток-2"

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас отхвърли твъдението на президента на САЩ Доналд Тръмп, че Германия ще стане "напълно зависима от руската енергия", ако не се откаже от газопровода "Северен поток-2", съобщава "Асошиейтед прес". 

Маас подчерта, че коментарите на Тръмп "не кореспондират с реалността".

На въпрос на журналисти в кулоарите на Общото събрание на ООН за смеха на германската делегация при споменаването от страна на Тръмп на газопровода "Северен поток-2" по време на речта му пред ООН във вторник, Маас коментира, че развеселеността им може да се е дължала на липсата на изненада у германските дипломати от това, че въпросът е бил повдигнат отново от американския президент.

По думите на германския първи дипломат "Германия няма да се умори да противодейства с реални факти и да настоява, че това не е политически проект, а преди всичко икономически".

Според американските власти "Северен поток-2" ще позволи на Русия да "задуши" икономически Украйна. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    No
    nokom
    0 0
    20:57, 27 сеп 2018
    ...развеселеността им може да се е дължала на липсата на изненада у германските дипломати от това, че въпросът е бил повдигнат отново от американския президент...т.е. всички са познали облъчващия модул.
    Ако не се солидаризират с идиотските презокеански внушения и престанат да дундуркат укроолигарсите, те, германците, наистина ще покажат икономическа мъдрост която липсва у сегашния но не и бъдещ канцлер.
    Ако Бог наказва някого,той му праща калпави юесей послания, а ако иска да го затрие - внушава му самоубийствено послушание.Кво вадис,E?

Още новини

Последни новини