Първи успехи за кърджалийските триатлонисти

6-то и 8-мо място завоюваха малките кърджалийски триатлонисти на Държавното първенство, което се проведе преди броени дни в Спортно оздравителен комплекс /СОК/ Камчия. Спортен клуб по триатлон „Юнак” Кърджали се представи с трима състезатели при момчетата и това бе първото им клубно участие на състезание от подобен ранг. Въпреки крехката си възраст и не дотам добра екипировка десет годишните Венцислав Николов-младши и Васил Кичуров, както и осем годишният Калоян Калоянов, дадоха всичко от себе си в надпреварата с 30-те участици по трасета. 
Триатлонът се състои от плуване, колоездене и бягане в тази им последователност, като дистанцията на всяка дисциплина може да варира. За нашите участници трасетата включваха 100 метра плуване, 5 км. колоездене и 2 км бягане. Целта ни бе момчетата да финишират с най-бързо време, преминавайки през всички дисциплини и те направиха всичко по-силите си, каза председателят на клуб „Юнак” Кърджали Венцислав Николов. Той допълни, че в общото време по правилник се отчитат и времената, за които се преминава от една към друга дисциплина, което изисква от участниците да не губят внимание по време на цялото състезание. Нещо което са направили и нашите трима триатлонисти, въпреки първото си участие в подобно състезание.
Клубът е сред най-младите в областния град и съществува само от четири години. Това не пречи на членовете му да виждат шанс спортът да се наложи и тук, особено след постигнатите резултати на първенството, категоричен е председателят му Венцислав Николов.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини