"Ferrari" представи най-мощния си модел с V8 двигател досега

"Ferrari" представи най-мощния си модел с V8 двигател в своята история. Автомобилът е 488 Pista Spider и беше представен по време на Седмицата на автомобилите в Пебъл Бийч, Калифорния, съобщава "Bloomberg".

488 Pista Spider е естествено продължение на гамата 488, като е и най-мощният кабриолет на компанията извън хиперавтомобила LaFerrari Aperta. Но докато LaFerrari Aperta е с ръчно сваляем покрив, този на 488 Pista Spider е механичен и автоматичен.

Това увеличава теглото на автомобила с 91 кг. По-голямото тегло обаче е компенсирано с повече мощност. V8 двигателят е с две турбини и развива 720 к.с. Това позволява на автомобила да достигне 100 км/ч от място за 2,8 секунди. Максималната скорост е 340 км/ч.

Дизайнът на 488 Piste Spider е сравнително непроменен. Най-голямата промяна са новите 20-цолови лети джанти. Срещу допълнително заплащане се предлагат и изцяло карбонови джанти, които са с 20% по-леки.

Ferrari не обяви цената на автомобила, но се очаква тя да бъде над 350 000 долара, особено когато колата се поръча с повече опции.

Източник: avtora.com

Коментари в сайта

Последни новини