Борисов е разпоредил на кмета на Царево задържане на рещението за Силистар

    Премиерът Бойко Борисов е разпоредил към кмета на на Царево да задържи изпълнението на решението на Общинския съвет за Силистар, в качеството си на лидер на партия ГЕРБ, а не на министър-председател, съобщава БНР. Темата Борисов е коментирал по време на посещението си в Кърджали днес.

    Все още той не е разговарял в качеството си на премиер с областния управител на Бургас, който вече има правомощията да спре изпълнението на решението на Общинския съвет. „Ообществеността трябва да бъде успокоена“, е бил категоричен премиерът, който е заявил още, че изпълнението на решението за Силистар трябва да стане, когато бъде изяснено какви са точно претенциите на еколозите.

    По повод информацията, че Турция е готова да строи атомна централа близо до нашата граница на Южното Черноморие Борисов заявява, че той няма такава информация, но поясни, че има интерес от турска страна да се изкупува ток от АЕЦ "Белене“, ако атомната централа бъде построена.

    На критиките на президента Румен Радев за състоянието на военновъздушните сили премиерът отговаря, че не вижда защо президентът непрекъснато атакува правителството:

    „За съжаление инцидентите със самолети в страната се случват по време на тренировка. Хубаво е някой да поеме вината и да каже, че толкова години съм бил шеф на ВВС, сигурно и аз имам вина. Не, само правителството, само Борисов, само министъра“, казва Бойко Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

    Министър-председателят посети ремонтираната Професионална гимназия по селско и горско стопанство в Кърджали. За обновяването на училището са изразходвани 1,3 млн. лв. по Оперативна програма „Региони в растеж“. Той инспектира и ремонтните дейности по довършването на строителството на средновековния манастирски комплекс „Свети Йоан Предтеча“ в Кърджали.

    Правителството отпусна общо 1 милион лева за строежа на манастира в града – 800 хиляди лева през 2015 г. и 200 хиляди лева през 2017 г.

    Haskovo.net

    Коментари в сайта

    Последни новини