Мъртвото бебе е живяло часове, над 3 дни престояло на боклука

Мъртвото бебе, което беше открито на сметището край хасковското Гарваново, е било родено живо, доносено. Живяло е няколко часа преди да почине, каза съдебният лекар д-р Христо Еленски след направената аутопсия. Той поясни, че смъртта на момченцето е настъпила, без то да бъде малтретирано. Пъпната му връв е прекъсната, но не е ясно дали е прерязана, тъй като новороденото е починало преди повече от 3 дни и трупът е разложен.

Тялото на бебенцето бе открито в понеделник следобед от служители от сметището, които подали сигнал в Районното управление в Хасково. От полицията започнаха разследване по случая и е образувано досъдебно производство. Униформените призоваха гражданите, ако имат информация по случая, да я споделят в най-близкото районно управление при гарантирана анонимност.

Засега от полицията се въздържат да огласяват данни от разследването.

Подобен случай на изоставено бебе имаше през 2016 година, когато майка от димитровградското село Сталево изхвърли новороденото си в чувал. По-късно 35-годишната Невена Тенева беше осъдена на 2 години условно с 5 години изпитателен срок. Наказанието беше изменено от Окръжния съд в Хасково, който отмени ефективната присъда на Районния съд в Димитровград.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ет
    Ето ме
    12 0
    22:33, 22 авг 2018
    Боже, каква съвест трябва да има човек за да остави това невинно дете на боклука?????? Този, който го е оставил е Голям БОКЛУК!!!!! Дано Господ да го накаже, ама спешно!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 2
    Ре
    реалист
    9 -9
    22:57, 22 авг 2018
    Поне напишете - много мургаво ли е, или бяло? Да знаем, колко да скърбим... Щото, мургавите се роят кат хлебарките, а белите са кът.
  • 3
    Ст
    странен
    5 0
    23:14, 22 авг 2018
    Вие кухи ли сте. Четете между редоввтв- очеизвадно е, че не е черно, двмвк ромче. Или е българче или турче
  • 4
    Ва
    Васил Левски
    16 0
    00:41, 23 авг 2018
    Без значение, дали е българче, турче, циганче или от какъвто и да е друг етнос, то е беззащитно живо същество и никой няма да право да му отнема живота, като това важи с още по-голяма сила за неговите родители ! Смешна държава, смешен съд, 2 години условна с 5 години изпитателен срок за тая отрепка от с. Сталево !? Държавата на престъпниците и на "условните присъди" ! Какви сигнали изпращаме на обществото ? Такива трябва да лежат минимум 15 години в затвора, за да се замисли следващата отрепка, на която през ума и мине да отнеме живота на новороденото си дете, дали не рискува половината си съзнателен живота да прекара в затвора...Току виж това я отказало от намеренията и...
Последни новини