Обявиха Митьо Очите за издирване

Димитър Желязков - Митьо Очите е обявен за общодържавно издирване. Това заяви на брифинг заместник главният прокурор Иван Гешев, който е в Бургас, за да оказва методическа помощ и координация на разследването по случая с разбитата организирана престъпна група, на която Митьо Очите е ръководителПо думите на Гешев до края на деня се очаква да се задействат всички механизми на международната правна помощ - Европейска заповед за арест (ЕЗА) и Интерпол.
 
Разбитата престъпна група е за рекет, телесни повреди и разпространение на наркотици. Групата се занимавала и с палежи на автомобили и обекти.
 
Гешев заяви, че властите са имали информация, че Желязков ще напусне страната. Органите обаче решили да не отлагат плановете за залавянето на групата.
По-рано днес излезе информация, че Желязков е на лечение в страната.
 
"Сложна организация, която включва десетки и стотици хора, предпочетоха да не отлагат планирания преди повече от преди един месец ден. Имаше риск от изтичане на информация", допълни заместникът на Цацаров.
 
В хода на операцията на Спецпрокуратурата и ГДБОП са задържани всички други 19 души, които са участвали в групата.
 
Проверени са и десетки адреси, открито е оръжие.
 
Очаква се до края на деня да стане ясно спрямо които от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения.Групата е действала по Южното Черноморие. Ползвала се е с определено влияние и в страната, пише Нова.
 
В подкрепа на това Гешев каза, че в една от къщите в несебърското село Кошарица полицаите са заварили жената и дъщерята на мъж, който е от известен кръг в Плевен и в момента е подсъдим в Специализирания съд. Паралелно с арестите и събирането на доказателства срещу престъпната група тече и акция на полицията - на входовете на Бургас служителите на МВР проверяват луксозните автомобили.
 
По данни на БГНЕС мъжът от Плевен е Камен Балбузанов-Куката. Източниците на агенцията информирали, че сред останалите арестувани са Никола Маринов, известен като Кольо Магарето, Йордан Ларша, Радослав Николов - Рачо и други от обкръжението на Митьо Очите.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини