Трима руски журналисти застреляни в ЦАР

Трима журналисти са убити в района на град Сибю, цитира Ройтерс  кмета на град Хенри Дебеле, на около 200 километра североизточно от столицата Банги. По думите му,  на 23 километра от Сибю въоръжени мъже са излезли от храстите и са открили огън по колата, според свидетелството на шофьора. Тримата журналисти загинали на място.

Министерството на външните работи на Русия потвърди гибелта на трима руски граждани с журналистически документи в Централноафриканската република. Тримата загинали са с документи, издадени на името на Кирил Радченко, Александър Расторгуев и Орхан Джемал, се казва в съобщението на сайта на ведомството. Руското посолство в ЦАР не е било информирано за присъствието на руски журналисти в страната.

Тримата са били изпратени от руския "Център за управление на разследванията Михаил Ходорковски", съобщават руски медии. Екипът е трябвало да снима документален филм за живота в страната. Снимачната група работела по съвместен проект с центъра, тримата не са негови сътрудници, според изявление на ръководителя му. Те пристигнали в ЦАР в събота, последният контакт с тях бил в неделя вечер.

Телата на загиналите са транспортирани в столицата на републиката  Банги. Следственият комитет на РФ е е започнал разследване на убийството на гражданите на РФ.

Източник: epicenter.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини