Бойко Борисов в дъното на ареста на Сретен Йоцич, според сръбската преса

Бойко Борисов стоял в дъното на ареста на Сретен Йоцич, твърди сръбският вестник "Курир" под заглавие "Българска връзка" и "Българин скрои шапката на Амстердам". Според сръбското издание "бившият български разузнавач" Бойко Борисов бил "уредил" да бъде арестуван Йоца Амстердам, с когото някога са били близки, за да го елиминира като неудобен свидетел.
Арестът на Йоцич е свързан с предстоящите избори в България, в които ще участва Бойко Борисов, посочен от Йоцич като човек, с когото си е сътрудничил, твърди сръбското издание.
Сретен Йоцич е бил арестуван като неудобен свидетел срещу настоящия кандидат за премиер на България Бойко Борисов, бивш разузнавач и кмет на София, за когото пред Окръжния съд /в Белград/ каза, че през 90-те години му е осигурил убежище в България и че са "имали общ бизнес", пише сръбският вестник "Курир".
Това изявление разтърси българския парламент, който реши да сформира комисия за разследване твърденията на Йоцич, но скандалният Борисов ги изпреварил и "издействал" Йоцич да бъде арестуван, за да се застрахова от допълнителни обвинения, пише сръбският вестник.

БЛИЦ припомня, че според сръбските медии пред Окръжния съд в Белград Сретен Йоцич е казал, че е бил покровителстван от българските разузнавателни служби, от Бойко Борисов и от Николай Гигов, с когото имали общ бизнес, тоест според публикациите Йоцич не е говорил за общ бизнес с Борисов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини