Какво време чака абитуриентите следващите дни?

Времето до събота и неделя ще запази своя лабилен характер. Сутрин със слънце, в следобедните часове и преди полунощ с превалявания от дъжд на много места в страната. Това сочи средносрочната прогноза за времето, представена в Дарик Кафе.
 
Тази прогноза няма да пропусне и празника на 24 май (четвъртък), когато около обяд и в следобедните часове, главно в Западна България и планинските райони, ще има превалявания.
 
Температурите ще се запазят, както досега - между 23 и 28 градуса, като в низините могат да достигнат и 30.

В края на седмицата, в петък (25 май), от североизток над страната ще започне да нахлува малко по-хладен въздух и вятърът в Североизточна България и по Черноморието ще се усили най-вече в събота и в неделя от части. Ще има и повече превалявания.

В неделя ще започне стабилизация на времето, която ще продължи през новата седмица до сряда. На много по-малко места вече ще има превалявания от дъжд, като това ще е главно в южните планински райони и предимно следобедните часове.

След сряда следващата седмица, обаче, времето отново ще се лабилизира и се очакват нови превалявания от дъжд на много места в следобедните часове. Така втората половина на следващата седмица до уикенда ще е пак дъждовна.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини