Почивните дни наближават, какво време ни очаква

В петък ще бъде предимно слънчево. До обяд ниската облачност в източните райони ще се разкъса, видимостта ще се подобри. След пладне в планинските райони от западната половина на страната ще се развива купеста облачност, само на отделни места - купесто-дъждовна, с краткотрайни превалявания. Ще духа слаб и умерен вятър от изток. След обяд ще е горещо с максимални температури между 27 и 32 градуса, по-ниски по крайбрежието на морето.

По Черноморието до обяд ще е с ниска облачност или мъгла, след което ще се установи предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 17-22 градуса. Температурата на морската вода е 16-19 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността над масивите в Западна България ще се увеличи и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.
 
В събота и в неделя въздушната маса над страната ще бъде по-неустойчива.

В събота, все още, над по-голямата част от страната ще се задържи слънчево, сутринта по Черноморието с ниска облачност и мъгла. Около и след обяд, както и до полунощ, главно над Югозападна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми.

 
В неделя, на Гергьовден, във все повече райони, главно в западната половина от страната, ще има краткотрайни, в отделни райони - интензивни, валежи и гръмотевични бури. Възможни са локални значителни валежи и градушки. Вятърът ще се ориентира от североизток, в неделя ще се усили.

Температурите ще са все още високи. Преобладаващите максимални в неделя ще бъдат между 24 и 29 градуса.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини