Пускат под гаранция 20 хил. лв. пияна и напушена шофьорка, блъснала 10 коли

21-годишната шофьорка, която през уикенда удари 10 паркирани автомобила в Пловдив, беше освободена от Пловдивския районен съд под парична гаранция от 20 000 лв. 

Съдът не уважи искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Габриела Медарова.

В съдебната зала Габриела Медарова се разплака и заяви, че съжалява и не издържа в ареста.

 "Изключително много съжалявам и се благодаря на Господ, че нямаше жертви. Никога няма да се кача на кола, дори и да ми дадат книжката”, заяви Габриела в съда, цитирана от bTV.

„Искам при семейството си, много ми е тежко в ареста”, каза още тя.

Адвокатът ѝ Орлин Търновалийски заяви, че клиентката му е с нервен срив – плачела непрестанно в килията. 

Габриела Медарова блъсна 10 коли край жилищен комплекс "Оазис 4" и избяга. По-късно обаче тя бе идентифицирана и задържана от полицията. В кръвта й бяха открити над 1,3 промила алкохол, както и следи от употреба на канабис.
Обяснението ѝ защо се качила пияна зад волана било, че не ѝ платили и нямала пари за такси. Габриела Медарова твърди, че пушила марихуана след ПТП-то, за да се успокои. 

 "Работодателят на Габриела я е глобил в нощта на инцидента и това я вбесило", каза адвокат Търновалийски . "Не знам дали знаете, но една от тези 10 коли е нейната", допълни той. Самата Медарова живее в комплекса, във въпросната сутрин се е прибирала, явно афектирана и пила алкохол.

В съдебната зала стана ясно, че първоначално Медарова се опитала да натопи майка си, че тя е управлявала джипа, но впоследствие си признала вината. 

Тя твърди, че не е бягала от местопроизшествието, а просто за 10 минути отишла до дома си. 

 "Медарова е проявила изключителна дързост и наглост, опитвайки се да отклони вниманието от себе си", категорични бяха от прокуратурата. Освен всичко тя е можело да застраши не само своя, но и чужди животи.

Защитникът й обаче контрира, че случаят не трябва да се преекспонира. Габриела трябва да бъде наказана, но справедливо, а не жестоко, спрямо нея не бива да се спретне вендета, обслужваща общественото мнение. 20 000 лева са непосилна за нея сума, ако родителите не й помогнат. 

Родителите на Медарова заявиха, че ще съберат 20 хиляди лева, за да освободят дъщеря си от ареста. По думите им тя била добро дете, не пиела и не ползвала наркотици.

 "Случилото се е грешка от глупост. Много добро дете е, не е рецидивист", каза бащата на Габриела, цитирана от Plovdiv24. Майка й пък сподели, че до инцидента се е стигнало, след като "се е случило нещо" и също определи катастрофата като грешка на възрастта. Тя обаче бе категорична, че е отказала да поеме вината за случилото се, както я е помолила самата Габриела, защото това е урок за нея. 

Източник: bTV

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини