Папа Франциск: Няма вечен ад, грешните души изчезват

"Адът не съществува. Онова, което съществува, е изчезването на грешните души", е обобщил Франциск, според журналиста, пише ДПА, цитирана от "Монитор".

След смъртта душите на хората, които се покаят, получават опрощение от Бог. Онези, които не се покаят, не могат да бъдат опростени и изчезват,  според твърдения, приписани на папа Франциск от журналист от италианския в. "Република".

Журналистът Еудженио Скалфари, 93-годишен атеист и негов дългогодишен приятел на папате го интервюирал. Самият Скалфари редовно размишлява за вярата и религията и има достъп до главата на Католическата църква. Но признава, че никога не използва диктофон по време на интервютата. Затова истинността на други изказвания, приписвани от журналиста на папата,често се подлага на съмнение.

В отговор на новото интервю на папата, публикувано във в. "Република", пресслужбата на Ватикана публикува изявление, в което казва, че цитатите, използвани от Скалфари не могат да бъдат директно приписани на папата, а са "възстановка по памет".

Това е отричане на 2000-годишното учение на Католическата църква за реалността на Ада и вечното съществуване на душата, отбелязва CNN.

Катехизисът на католическата църква гласи: "Учението на Църквата потвърждава съществуването на ада и вечността му. Непосредствено след смъртта душите на онези, които умират в състояние на смъртен грях, слизат в ада, където страдат от наказанията на ада, "вечен огън". Главното наказание в ада е вечното отделяне от Бога, в когото самият човек може да притежава живота и щастието, за които е създаден и за който копнее ". (1035)

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини