Полицейски шеф уби шофьор при челен удар, не е обвинен

Началник на отдел в полицията в Кюстендил е предизвикал катастрофа, завършила със смъртта на другия шофьор. Близките на загиналия се опасяват от потулване. 

Катастрофата е станала около 6 часа на 13 март, когато 45-годишният Росен Любенов пътува към хлебопекарната си в кюстендилското село Невестино. Преди отбивката обаче колата му е ударена челно от джип, навлязъл в платното за насрещно движение. Оказва се, че зад волана е шефът на Криминална полиция в Кюстендил Захари Захариев, предаде Нова телевизия.

Росен Любенов е транспортиран в болница с множество тежки травми. Въпреки усилията на лекарите на 26 март мъжът умира. 

 "Много беше натрошен - прешлени, ребра, крака. Колата му пък беше смазана", разказва вдовицата Милена Любенова. 

При огледа е установен, че полицаят е нарушил правилата за движение. Настилката е била мокра, а Захариев е шофирал с несъобразена скорост. На завой джипът му е навлязъл в насрещното и е ударил челно колата на Любенов. В кръвта на виновния шофьор не е открит алкохол, пише в протокола на КАТ от катастрофата. Все още обаче на полицейския шеф не са повдигнати обвинения. Чакат се експертизи. 

Близките на загиналия пък се опасяват, че случаят може да бъде потулен, защото Захариев е облечен във власт, въпреки че охранителна камера е записала катастрофата. 

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни, че се чакат резултатите от автотехническата експертиза, която трябва да покаже с каква скорост е шофирал Захари Захариев. 

Самият Захари Захариев заяви, че няма да коментира случая, защото тече дело: "Има следствена тайна и аз съм длъжен да я пазя". 

А близките на загиналия ще намерят утеха, само ако виновникът получи справедливо наказание. 

 "Тате беше толкова добър човек. Въобще не заслужаваше тези неща, които му се случиха", заяви едната дъщеря на загиналия Кристина Любенова.

От МВР правят и вътрешна проверка, а разследването е преместено по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров от Кюстендил в София.

Източник: novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини