Видео показва как руският Су-27 прихваща американския EP-3 Arie над Черно море (видео)

Пентагонът публикува видео от инцидента, при който руски Су-27 прихвана над Черно море американски разузнавателен самолет EP-3 Aries. Кадрите показват приближането на руския изтребител и се накланя, за да покаже, че е въоръжен с ракети въздух-въздух.

Действието се развива в международно въздушно пространство южно от Ялта, недалеч от окупирания полуостров Крим, 

Военноморските сили на САЩ определиха маневрата като опасна, като твърдят, че изтребителят се е приближил на метри.  "Това взаимодействие бе определено за небезопасно поради доближаването на Su-27 до 5 фута (1,5 метра) и директното пресичане пътя на полета на ЕР-3, карайки го да лети през реактивната диря на Su-27. Продължителността на прихващането е два часа и 40 минути."

Руското министерство на отбраната съобщи, че прихващането е в съответствие с всички стандарти за безопасност и е преприето, тъй като американският разузнавач се е насочил към границата на руското въздушно пространство.

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ех
    еха
    6 0
    15:35, 31 яну 2018
    А американците какво са загубили в Черно море,че го търсят на хиледи километри от САЩ
  • 2
    Дя
    ДЯДО МРАЗ
    4 0
    21:26, 31 яну 2018
    Правилно коментира по горния Бих казал същото --какъв К р търсят тия идиоти на хиляди километри от РАЗЛАГАЩАТА си ДЪРЖАВА Добре че БРАТУШКАТА е бил ТРЕЗВЕН иначе можеше и да го прати да се изкъпе в морето
Последни новини