Славейковските историци отново с национални отличия

Стиляна Аврамова, Елица Атанасова, Адлен Салимова и Анелия Крумоваот СУ „Петко Рачов Славейков” се завърнаха с отличия от Националната ученическа конференция по история, посветена на 150 години от смъртта на Георги Стойков Раковски.

На 31 октомври и 1 ноември в Котел се проведе Националната ученическа конференция, посветена на 150 години от смъртта на Георги Раковски – Патриарх на българското революционно движение и учител на последващите велики български революционери.ТясепроведесъссъдействиетонаМинистерствотонаобразованието инауката, Регионалното управлениенаобразованието – Сливен, ОбщинаКотел и Историческимузей - Котел.

Форумът премина под надслов  „Сега най-много се изисква да бъдем съгласни, единодушни и целокупни, за да постигнем целта си.“ 

СУ „Петко Рачов Славейков“ - Кърджали изпрати на конференцията Стиляна, Елица и Адлен от 12б клас, с ръководител Димитър Димов, и Анелия от 10б клас, с ръководител Галина Стефанова. Стиляна и Анелия представиха есетата, в които споделиха разсъжденията си по темата на конференцията, а Адлен и Елица бяха подготвили мултимедиен проект на тема „Сега най-много се изисква да бъдем съгласни, единодушни и целокупни, за да постигнем целта си.“  

И четирите ученички получиха сертификати за участие,грамоти за отлично представяне и предметни награди. Научните ръководители също бяха наградени като отлично представили се учители – консултанти.

Журито на авторитетния ученически форум бе в състав: проф. Пламен Митев от СУ ”Климент Охридски”; г-жа Христина Маркова –главен експерт по  география и икономика в МОН-София и г-жа Кристиана Станкова- старши експерт обществени науки, гражданско образование и религия в РУО- Сливен.

Организаторите обясниха, че целта е да се провокира творческото мислене, да се възпитава в патриотизъм, уважение и любов към един от най-великите революционери в българската история.

Общо 70 ученици от 16 средни училища, профилирани и професионални гимназии от страната и Украйна, представиха пред компетентното жури доклади, исторически есета, компютърни презентации и филми. Конференцията имаше състезателен характер и на 2 ноември бяха наградени най-задълбочените ученически разработки.

На снимките: представянето на момичетата и снимки за спомен с членове на журито


Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини