Момиче от 1-и клас носи раница 1/3 от теглото си. Преглед на печата

"24 часа"

Момиче от 1-и клас носи раница 1/3 от теглото си

Радена Ганчева или Ради, както я наричат съучениците ѝ от 1 "а" клас от столичното 119-о училище "Акад. Михаил Арнаудов", имаше рожден ден на 25 октомври. Бонбоните за класа вече бяха извадени от раницата ѝ, когато екип на "24 часа" влезе в часа да провери колко тежат чантите на най-малките и на петокласниците. Повод за "инспекцията" беше жалбата на Теодора Божкова от 5-и клас на 35-о училище "Добри Войников" до Държавната агенция за закрила на детето заради тежките раници, към която тя приложи и подписи на свои съученици.

Експериментът, който направихме в лекарския кабинет на училището, показа, че с раницата на гърба си момиченцето тежи 27,5 кг, а без нея - 21,6 кг.

"Стандарт"

Разследват смъртта на жертвите от наводненията в Бургаско

Образуваха три досъдебни производства за установяването на причините, довели до смъртта на загиналите при наводнението в област Бургас.

Под надзора на Окръжната прокуратура в Бургас, служителите от Областната дирекция на МВР в града са започнали незабавни действия за изясняването на причините, довели до смъртта на три лица в село Полски извор, село Ливада и село Равнец.

"Монитор"

81 опасни микроязовира ни дебнат в пороите

81 опасни микроязовира ни дебнат в пороите. Това сочат данните от направените проверки от началото на годината от екипи на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) на близо 3000 изкуствени водоема в страната.

От агенцията отчитат направени 1506 самостоятелни инспекции, а останалите над 1400 са били съвместни с Областните комисии по региони и с други институции.

"Сега"

Пак дъжд, пак жертви, властите - пак невинни

Трима загинали, седем скъсани язовирни стени, стотици наводнени къщи, прелели реки и езера, селища с прекъснат ток и мощна вълна, от която хората са принудени да се спасяват сами. Това е печалната равносметка от поредното водно бедствие в България. Апокалипсисът настана в нощта срещу сряда в Бургаска област, където падналите валежи за 12 дни достигнаха 160 л/кв. м. Част от спасените хора са в тежко състояние, затова е възможно размерите на трагедията да се окажат по-големи. Бедствието отново показа липсата на превенция от страна на българските власти. Сигналите от граждани за неподдържани съоръжения и непочистени шахти са стотици, но мерки, както е видно от последствията, не са били взети.

"Дума"

ГЕРБ скриха Каракачанов от отговор защо в Граф Игнатиево не летят

Управляващите скатаха вчера военния министър Красимир Каракачанов от обяснението защо пилотите от авиобаза "Граф Игнатиево" не летят. Депутатите от ПГ "БСП за България" поискаха той да бъде изслушан в Народното събрание, след като във вторник военни летци обявиха, че не са в състояние да извършват полети.

"Станахме свидетели на безпрецедентен протест на военнослужещи в България. Военните пилоти не издържаха на условията, при които са принудени да изпълняват дълга си да служат на България", заяви социалистът Николай Цонков, зам.-председател на комисията по отбрана.

"Капитал дейли"

Над 450 млн. лв. за градско развитие и туризъм

Най-голямата процедура за заемно финансиране по европейски програми бе отворена тази седмица. Общо 353.3 млн. лв. ще бъдат дадени на финансови посредници, най-вероятно банки, за да стигнат до крайни получатели в цяла България. Процедурата се движи от държавния Фонд на фондовете (ФнФ), който е дал срок до 29 декември на желаещите да участват в процедурата да заявят кандидатурите си. Заедно с ресурса, който победителите ще добавят, сумата за проекти набъбва до поне 457 млн. лв.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини