Чернобил: Инцидент или един от най-големите и разрушителни саботажи в човешката история

През 1986 г. светът беше разтърсен от ужасяващата авария в атомната електроцентрала в Чернобил, довела до изолиране на огромна зона около обекта. В резултат електроцентралата е недостъпна за широката публика. Видеографът Филип Гросман е сред малцината, на които е позволен неограничен достъп без придружители до Чернобил и 1600-те км изолирана зона наоколо му. Заснемайки близо 60 часа невиждани до момента кадри по време на изследването си, Гросман разкрива причините и последствията от събитието, променило света, и се опитва да отговори на въпроса дали аварията е инцидент, или е един от най-големите и разрушителни саботажи в човешката история.

Изоставени: Чернобил
От понеделник, 9 октомври, в 19: 30/22: 00 ч. по DISCOVERY SCIENCE

През октомври стартиват и още интересни поредици по DISCOVERY SCIENCE

Ивъл знае! В името на науката
От четвъртък, 19 октомври, в 22: 00 ч.

Невероятната документална поредица с водещ Ивъл Джаред Хаселхоф го следва в търсенето на истината за значимите (и не чак толкова значимите) митове и феномени на ежедневния живот. Всеки епизод се състои от седем категории, сред които зрелищни експерименти, проверка на фактите и историите зад изненадващи видеоклипове от интернет, среща с изключителни личности от целия свят и тестове на предмети, обявени за неразрушими. Джаред не иска просто да разкрие истината, той подлага тялото си на изпитания и експерименти – всичко в името на науката.

Месец на създателите
От понеделник, 2 октомври, в 21: 10 ч. по DISCOVERY SCIENCE

Вдъхновяващи поредици за невероятни иновации, изобретения и чудеса на инженерната мисъл. В „Стани богат изобретател“ големите идеи се превръщат в големи пари, когато инвеститорът Марк Портни и екипът му се заемат с продукти на „гаражни откриватели“ от прототипите до пускането им на пазара. Но могат ли изобретателите и техните творения да преминат през първия кръг на състезанието? В „Как създадохме света“ открийте как са създадени четирите изобретения, които определят облика на модерния свят – мобилните телефони, колите, самолетите и небостъргачите. Във „Възходът на машините“ разгледайте отблизо някои от механичните чудеса на съвременния свят. Поредицата показва компютърна анимация на чудовищни минни камиони, супервлакове и хеликоптери с огромна подемна сила. Повдигнете завесата на напредничавата дейност на учените с поглед в бъдещето в „Иноваторите: Да изобретиш света“. Впечатляващата документална поредица проследява последните нововъведения във възобновяемите енергийни ресурси, авиацията и космическото инженерство, и осигурява ексклузивен достъп до научноизследователски лаборатории от световна класа.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
04 юни 2020
Последни новини