Тайни под земята и още интересни поредици стартират по DISCOVERY SCIENCE

Изображение 1 от 2

    През август DISCOVERY SCIENCE поднася на любознателните няколко интересни поредици

    Тайни под земята
    От четвъртък, 1 август, в 19:30/22:00 ч.

    Някои от най-смайващите археологически и архитектурни тайни са съвсем наблизо - всъщност, под земята. Благодарение на появата на напредналите технологии като наземни проникващи радари (GPR), LIDAR (уред за откриване и сортиране на светлина) и 3D изображения, учените сега могат да изследват завладяващите подземни светове на тайни тунелни мрежи, антични структури и странни геоложки явления, и да предложат поглед към историята както никога преди. Ученият и технологичен маниак Роб Нелсън пътува из САЩ, за да изследва отдавна забравени и погребани подземни феномени. Комбинирайки технология, мистерия и наука, поредицата разказва историите на някои от най-странните открити от него подземни места. От сложни и забравени канализации, пещери, химически лаборатории и детектори за тъмна материя до изгубени цивилизации, Роб е по следите на всичко скрито, тъмно и непознато.

    Опасно за живота
    От петък, 18 август, в 22:00 ч.

    Подгответе се за динамична панорама на някои от най-забележителните домашни научни трикове и експерименти, открити в интернет. Всеки епизод показва най-хитрите, забавни, смели, възмутителни или откровено налудничави клипове и кани някои от най-големите научни експерти в света да ни ги обяснят. Новите епизоди насочват светлината на прожектора към безстрашни и глупави интернет легенди, показват някои от най-изобретателните хора в мрежата и се опитват да отделят фактите от научната фантастика: може ли трион от хартия да среже дърво?

    Технологична авантюра
    От вторник, 1 август, в 21:10 ч.

    Този месец е време за технологични чудеса с множество тематични програми, които предизвикват вълнения и възторг. Смело навлизайки в територии, в които никоя научна програма не е била досега, „Сай-трек” предприема технологично пътешествие в бъдещето, което е по-близо, отколкото сме си мислили. От заплахата от микроби до минните колонии на Луната, поредицата разкрива красотата и сложността на науката. В „Sci-Fi наука”, международно признатият физик д-р Мичио Каку изследва някои идеи от света на научната фантастика. А „Лаборатория за специални ефекти” предприема енергично пътешествие в научната страна на киното.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини