България се събуди! Протест за Кунева навръх 8-ми март

Българското общество най-сетне се събуди! След поредицата от протестни демонстрации в подкрепа на залятата с киселина Костадина Кунева в Гърция, тази неделя ще се проведе и протестно шествие за сънародничката ни и у нас.

Работещата като чистачка и активен синдикален деец за правата на работещите жени Кунева бе нападната в нощта на 22-ри срещу 23-ти декември миналата година.

Организатор на проявата у нас е Студентско-ученическо движение "Призив за образование". Шествието ще се състои навръх празника на жената - 8-ми март от 11 часа от Софийския университет до гръцкото посолство.

По същия начин Международният ден на жената ще бъде отбелязан и в Гърция.

Припомняме, че на 24 февруари бе обявено, че за покушението над българката е заподозрян етнически албанец. Той бе арестуван от гръцката полиция.

Костадина Кунева продължава вече втори месец да се лекува в атинска болница със сериозни травми по лицето и тялото и увреждания на жизненоважни вътрешни органи.

Тя е с тежки изгаряния по лицето, главата, ръцете и гърба.

Опитът за убийство на 44-годишната синдикалистка Костадина Кунева разтърси гръцкото общество, влезе в световните новинарски емисии и събуди служителите в инспекторатите по работа. В съсседката ни демонстрациите в защита на българката бяха десетки и продължават с пълна сила до решаването на случая и осъждането на виновниците.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини